Хортифрутиграњеирос Шта је

<Х1> Хортифрутиграњеирос: Шта је то?

<п> Хортифрутиграњеирос су храна из пољопривреде, која укључује и хртицулисте (поврће) и плодовода (воће) и Грањет (јаја и птице). Ова храна су од суштинског значаја за здраве и уравнотежене исхране, јер су богати хранљивим материјама, витаминима и минералима.

<Х2> Предности хортифрутиграњаироса

<п> Редовна потрошња поврћа доноси неколико здравствених накнада. Поред обезбеђивања витамина и минерала неопходних за правилно функционисање тела, ова храна су извори влакана, који помажу у правилном функционисању дигестивног система и спречавању болести као што су опстипација.

<п> Поред тога, поврће је ниско калорија, која доприноси контроли тежине и превенцији болести као што је гојазност. Такође су богати антиоксидантима, супстанци које се боре против слободних радикала и помажу у спречавању преурањеног старења и развоју хроничних болести као што су карцинома.

<Х3> Како укључити хортикултуру у храну?

<П> Да бисте укључили хортикултуру у дневној исхрани, важно је да се разликује потрошња различитих врста воћа, поврћа и поврћа. Препоручује се конзумирање најмање пет делова ове хране дневно, дистрибуирати се током оброка.

<п> Савет је да укључи шарене салате на ручак и вечеру, користећи различите врсте лишћа, поврћа и плодова. Такође је могуће припремити природне сокове, смоотхие и витамине воћем и поврћем. Друга опција је да поврће користе као главне састојке у кулинарским препаратима као што су пите, куише и затегнуте.

<стронг> Хортифрутиграњеирос Рецепт салате:

<О ол>
<ЛИ> Састојци:
<ул>
<ЛИ> 1 америчка зелена салата
<ЛИ> 1 нарибана шаргарепа
<ЛИ> 1 коцкасти парадајз
<ЛИ> 1 зелена јабука исечена на кришке
<ЛИ> 1 коцкасти манго
<ЛИ> 1 кашика маслиновог уља
<ЛИ> 1 кашика лимуновог сока
<ЛИ> Сал за укус

<ЛИ> Припрема:
<ул>
<ЛИ> Оперите салату оставља добро и откуцајте их на мање комаде.
<ЛИ> У посуди, помешајте салату, нарибану шаргарепу, парадајз, јабука и манго.
<ЛИ> Сезона са маслиновим уљем, лимуновим соком и солом.
<ЛИ> Добро измешајте и послужите.

<п> Уживајте у овој укусној салату са хортикултуре да бисте укључили више хранљивих састојака и укуса у исхрани!

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>