порез на који меи плаћа

<Х1> Порез да МЕИ плаћа

<п> Индивидуални микропрештена (МЕИ) је правна категорија створена да би се формализовала мала предузећа и олакшала живот предузетницима. Једна од главних предности постајања МЕИ је поједностављење пореза који ће се платити.

<Х2> Који порези треба да плати?

<п> МЕИ мора да плати само одређени месечни износ, који обухвата све неопходне порезе за регулисање пословања. Ова вредност се зове ДАС (симпле документ са прикупљањем националног прикупљања) и варира у зависности од активности које обавља предузетник.

<п> Поред Даса, МЕИ такође мора да плати допринос ИНСС-у, што гарантује користи за социјално осигурање као што су пензионисање, болесна плата и породиљска плата.

<Х3> Како израчунати вредност?

<П> Вриједност ДИС се израчунава на основу тренутне минималне плате и варира у зависности од активности које обавља МЕИ. Тренутно вредност варира између 56,00 УСД и 61,00 УСД.

<п> Важно је напоменути да је МЕИ ослобођен других пореза, као што је порез на доходак за правни догађај (ИРПЈ), програм социјалне интеграције (ПИ), допринос финансирању социјалног осигурања (кофинс), између осталог .

<стронг> Које су последице не плаћања пореза МЕИ-а?

<п> Ако МЕИ не плаћа до данас, можда је да је ЦНПЈ поништио и да се спречи да издаје фактуре и изгубити накнаде за социјално осигурање.

<п> Поред тога, МЕИ се може уоквирити као претпостављена профитна компанија или национално једноставна, која подразумева веће пореско оптерећење и више бирократије.

<О ол>
<ли> ЦНПЈ отказивање
<ли> ометања за издавање фактура
<ЛИ> Губитак накнада за социјално осигурање
<ЛИ> Веће пореско оптерећење и бирократија

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Порези
<Хх> Вредност


<тди>
<Тр>
<ТД> Дас
<ТД> Варира у зависности од активности

<Тр>
<ТД> Допринос ИНСС
<ТД> Фиксна месечна вредност


<а хреф = "хттпс: //ввв.рецеита.фазенда.гов.бр/ "> Референца

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Укратко, МЕИ мора да плати ДАС и допринос ИнСС-у да ваш пословање буду регулисано. Битно је да будете у току са порезима како бисте избегли будуће проблеме и осигурали накнаде за социјално осигурање.

<п> За више информација о порезима које МЕИ плаћа, погледајте ИРС или специјализовани рачуновођа.