окривљени

<Х1> Окривљени оптужени

Када је у питању кривични поступак, једна од најважнијих фаза је изговор окривљеног. Изговор је дело којом судија, након што је анализирао доказе и аргументе које су изјавиле да ли је окривљени или не мора бити доведен на суђење. Међутим, у неким случајевима, оптужени се може сматрати незадовољним.

<Х2> Шта значи импрегнирано?

<п> Када се оптужени сматра незадовољним, то значи да нема довољно елемената у досијеу предмета који треба да се изврши на суђење. То се може догодити када не постоје конкретни докази који указују на учешће оптуженог у злочину, када су докази контрадикторни или када постоје сумње у ауторство увреде.

<п> Важно је напоменути да затвор не значи да је оптужени невин, само да нема довољно елемената да му се суди. У овом случају, оптужени се ослобађа и поступци се подноси и може се поново отворити ако се појаве нови докази или докази о ауторству.

<Х3> Како се догоди одлука о некретници?

<п> Одлука о затвору доноси судија након што је анализирао све доказе и аргументе које су представиле стране. Судија мора да поткрепи своју одлуку, објашњавајући разлоге због којих је окривљени сматрао непријатним.

<п> Важно је нагласити да одлука о затвору може бити предмет жалбе јавног тужилаштва или одбрамбени одбрамбеништво. Ако се жалба прихвати, случај ће преиспитати виши суд који може потврдити затвор или утврдити да се окривљени изрекао и преузео на суђење.

<Х2> Последице лоша убацује се

<п> Затвора је у непосредној последици ослобађање од оптуженог и подношење предмета. То значи да оптужени неће бити испробан за дотични злочин и неће имати осуду у својој криминалној историји.

Међутим, важно је нагласити да затвор не спречава да се окривљени истраже и поново процесуише ако се појаве нови докази или докази о ауторству. Поред тога, одлука о затвору не спречава да оптужени процесуише друге злочине по којима може да буде одговоран.

<Х2> Закључак

<п> Утисак је судска одлука која се појављује када нема довољно елемената у досијеу предмета да би се окривљени осудио на суђење. Ова одлука резултира ослобађајућим пресудом окривљеног и подношењем случаја, али не спречава да га поново истражују и обрађују ако се појаве нови докази или докази о ауторству. Важно је поштовати принцип претпоставке невиности и осигурати да се суди само само оптужени са конкретним доказима.