Шта је гориво авиона

<Х1> Шта је гориво авиона?

<п> Авиони користе специфичну врсту горива који се зове ваздухопловни керозин, познат и као млазни А-1. Ово гориво је посебно формулисано да задовољи потребе авиона, обезбеђујући сигурне и ефикасне перформансе.

<Х2> Авијација Керосене (Јет А-1)

<п> Авијација керозина је врста горива добијена од бруто уља. Пролази кроз поступак рафинирања за уклањање нечистоћа и осигурати његов квалитет. Јет А-1 је најчешћа врста ваздухопловног керозина која се користи широм света.

<п> Ово гориво има специфичне карактеристике које то чине погодним за употребу у авиону. Има велику преклопну тачку, што значи да је мање запаљиво у поређењу с другим горивима. Поред тога, Јет А-1 има ниску вискозност, што олакшава пумпање и дистрибуцију у резервоарима авиона.

<Х3> Значај ваздухопловног керозина

<п> Авијација керозина је неопходна за функционисање ваздухоплова. Одговорна је за пружање енергије потребне за погон за погон авионе, омогућавајући им да лете на високим висинама и брзинама. Поред тога, јет А-1 се такође користи за храњење ваздухопловних система за грејање, вентилацију и климатизацију.

<п> Важно је нагласити да ваздухопловни керозин подвргава строгим тестовима квалитета и безбедности пре употребе. Ови тестови осигуравају да гориво испуњава стандарде које је успоставио ваздухопловна индустрија, осигуравајући сигурност летова.

<О ол>
<ЛИ> Предности ваздухопловног керозина:
<ул>
<ЛИ> Висока тачка сјаја;
<ЛИ> Ниска вискозност;
<ЛИ> Широка доступност;
<ЛИ> Доказана сигурност;
<ЛИ> Компатибилност са моторима авиона.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Карактеристике
<Хх> Авијација керозина (Јет А-1)


<тди>
<Тр>
<ТД> Пуна тачка
<ТД> 38 ° Ц

<Тр>
<ТД> Цинемска вискозност на 20 ° Ц
<ТД> 1,5 – 5,0 ЦСТ

<Тр>
<ТД> Густина на 15 ° Ц
<ТД> 0.775 – 0.840 г / цм³

<Тр>
<ТД> Сулпхур садржај
<ТД> Максимално 0,30% масе


<п> Укратко, ваздухопловни керозин је гориво које користи авион. Има специфичне карактеристике које је чине погодним за употребу авиона, обезбеђивање сигурних и ефикасних перформанси. Поред тога, Јет А-1 пролази кроз строге тестове квалитета и безбедности како би се осигурала његова адекватност стандардима ваздухопловних индустрија.

<п> Надам се да је овај чланак појаснио ваша питања о гориву авиона. Ако имате више питања, не оклевајте да питате!