Улазно и одлазно шта је

<Х1> Улазно и одлазно: разумети разлике и како се пријавити на вашу маркетиншку стратегију

Када је у питању маркетиншке стратегије, две врло заједничке услове су улазне и одлазеће. Обоје имају за циљ да привуку купце и стварају продају, али њихови приступи су различити. У овом чланку ћемо објаснити шта је улазно и одлазеће, њихове разлике и како их применити на своју маркетиншку стратегију.

<Х2> Шта је улазно маркетинг?

<п> улазно маркетинг је стратегија која има за циљ да привуче купце релевантним и квалитетним садржајем. Уместо да прекида публику са инвазивним огласима, улазнице настоји добровољно привући пажњу људи, нудећи корисне и занимљиве информације.

<п> Један од главних алата улазног маркетинга је маркетинг садржаја, који се састоји од стварања и дељења релевантног садржаја како би се привукла и ангажовала циљна публика. То се може урадити кроз блогове, видео записе, е-књиге, инфографију, између осталих формата.

<п> Поред тога, улазно маркетинг такође користи СЕО (оптимизацију претраживача) да побољшају позиционирање резултата претраживања и привуку органски саобраћај на веб локацију.

<Х2> Шта је одлазно маркетинг?

<п> Излазни маркетинг, заузврат је традиционалнија стратегија која настоји да дође до публике кроз плаћене огласе као што су ТВ, радио, билборди, између осталих. У овом случају компанија активно тражи купца, прекида своју рутину рекламним порукама.

Иако се одлазни маркетинг сматра више инвазивнијим, и даље се широко користи, посебно у секторима као што су малопродаја и ауто-индустрија. То је зато што може да створи брзе и директне резултате, достижући велики број људи у кратком времену.

<Х2> Како нанети улазну и одласку на вашу маркетиншку стратегију?

<п> Одлучујући која је стратегија да се користи у вашем послу, важно је размотрити вашу циљну публику, врсту производа или понуђене услуге и маркетиншке циљеве. У многим случајевима комбинација улазне и одлазне може бити најбоља опција.

<п> На пример, можете да користите улазно маркетинг да бисте привукли и укључили публику нудећи релевантни и квалитетни садржај. Истовремено, можете да користите одлазне маркетинг да бисте стигли до шире публике, кроз плаћене огласе на традиционалне медије.

<п> Друга опција је да се користи улазно маркетинг да би се привукли квалификоване водеће и затим користили одлазне маркетинг да би их претворили на купце путем маркетиншких кампања путем е-поште, на пример.

<п> Укратко, улазно и одлазно маркетинг имају своје предности и недостатке. Одабир најприкладније стратегије за ваше пословање зависиће од неколико фактора. Важно је разумети разлике између њих и користити сваки према циљевима и потребама ваше компаније.