Ињекција до зрелости бебиног плућа напредује испорука

<Х1> Убризгавање за зрело бебин плућ који напредује испоруку

<п> Трудноћа је посебно време у животу жене, али понекад је то можда неопходно предвидети порођај из медицинских разлога. Једна од техника коришћених у овим случајевима је ињекција за зрело бебине плућа.

<Х2> Шта је убризгавање за зрело бебин плућа?

<п> Убризгавање за зрело бебино плућа је медицински поступак који се састоји у администрацији лека који се зове кортикостероид. Овај лијек има за циљ да убрза развој плодова плодова, што их чини спремнијим за живот изван материце.

<Х3> Како ињекција ради на зрелости бебиног плућа?

<п> Кортикостероид је присутан на ињекцији да зрели дјела бебине плућне луке стимулишући производњу плућног сурфактанта. Сурфактант је супстанца која покрива плућне алвеоле и спречава их да се уруше током дисања. Са зрелим плућима, беба ће имати бољи респираторски капацитет по рођењу.

<п> Важно је напоменути да ињекција до зрелости бебиног плућа није погодна за све труднице. Опћенито се користи у случајевима предстојеће преране испоруке када постоји ризик за здравље мајке или бебе.

<Снажна> Предности убризгавања за зрелу бебиног плућа

<О ол>
<ЛИ> Смањење ризика од синдрома респираторног нелагоде: убризгавање помаже у спречавању овог стања, што је уобичајено у превременим бебама.
<ЛИ> Побољшање респираторних капацитета: Зракоплови плућа омогућавају беби да дише ефикасније.
<ЛИ> Смањење потребе за механичком вентилацијом: бебе чија су плућа зрелија мања вероватноћа да ће требати респираторна подршка.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Гестацијско доба
<Хх> Идеалан тренутак за ињекције


<тди>
<Тр>
<ТД> 24 до 34 недеље
<ТД> 48 сати пре испоруке

<Тр>
<ТД> 34 до 36 недеља
<ТД> 24 сата пре испоруке


<п> Важно је напоменути да је одлука о коришћењу ињекције на зрелу лунгу за бебе треба да преузме лекар, узимајући у обзир клиничку слику труднице и фетуса.

<а хреф = "референце:
<О ол>
<ли> хттпс: //ввв.сауде.гов.бр/сауде-де-а-з/прематуро
<ли> хттпс: //ввв.сбп.цом.бр/еспециас/ГраВавради-на-адолесценциа/

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>