ИНР шта је

<Х1> Шта је ИНР?

<п> ИНР (међународни нормализовани однос) је крвни тест који мери капацитет коагулације крви. Углавном се користи за праћење ефикасности антикоагулантног лечења, као што је Варфарнин.

<Х2> Како ради ИНР? Рад

<п> ИНР испитивање се врши из узорка крви, обично се узима из вене руке. Крв се смешта у посебну цев која садржи антикоагулантне супстанце. Тада се цев шаље у лабораторију, где је анализа направљена.

<П> У лабораторији, крв се меша са реагенсима који активирају коагулацију. Време које је потребно за коагуларну крв мери се и у поређењу са референтним временом. Резултат се затим претвара у ИНР. вредност

<Х3> Шта је ИНР?

<п> ИНР испитивање користи се за праћење ефикасности антикоагулантног лечења као што је Варфарнин. Ови лекови су прописани да спрече формирање крвног угља код особа са условима као што су атријска фибрилација, тромбоза дубоких вена и простире срчаних вентила.

<п> Чување ИНР-а унутар одговарајућег терапијског распона важно је да осигура да крв није превише коагулирана, што повећава ризик од крварења, не превише течно, што повећава ризик од формирања угрушања.

<стронг> Које су референтне вредности ИНР-а?

<п> ИнР референтне вредности могу се разликовати у зависности од тога зашто се антикоагулант користи. Међутим, обично се ИНР између 2.0 и 3.0 сматра терапеутским за већину индикација.

<О ол>
<ЛИ> ИНР испод 2.0: означава да је крв коагулиранија него жељена.
<ЛИ> ИНР између 2.0 и 3.0: означава да је крв у жељеном терапијском опсегу.
<ЛИ> ИНР изнад 3,0: Означава да је крв мање коагулирана него жељена.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> ИНР
<Хх> Тумачење


<тди>
<Тр>
<ТД> Испод 2.0
<ТД> коагулиранија него жељена

<Тр>
<ТД> Између 2.0 и 3.0
<ТД> Жељена терапијска трака

<Тр>
<ТД> изнад 3,0
<ТД> Мање коагулисано него жељено


<а хреф = дува <реф> 1. Референтни пример

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид">