регистрација државе која значи

<Х1> Регистрација државе: Шта то значи?

<п> Државна регистрација је обавезна регистрација за компаније које спроводе комерцијалне или индустријске активности. Издаје га је Секретаријат финансирања сваке државе и има за циљ да идентификује и контролише компаније које подлежу плаћању пореза на циркулацију роба и услуга (ИЦМС).

<Х2> Зашто је важно имати регистрацију државе?

<п> Државна регистрација је важна јер је кроз њу да компанија буде дозвољена да обавља операције за куповину и продају робе у држави у којој је регистрован. Поред тога, државна регистрација је такође неопходна за издавање рачуна и у складу са порезним и пореским обавезама.

<Х2> Како набавити државну регистрацију?

<п> Да бисте добили државну регистрацију, морате да следите неколико корака. Прво, потребно је проверити да је компанија уредно регистрована код Цоммерциалног одбора или регистрационе канцеларије за правне и ниједне. Тада је потребно прикупити документацију коју захтева Секретаријат финансирања, који може варирати у складу са сваком државом.

<п> Након прикупљања документације, потребно је довршити образац захтева државе регистрације и доставити га у одељењу за финансије. У неким случајевима можда ће бити потребно заказати време да лично обавља услугу. Након анализе докумената, секретаријат финансија ће издати државну регистрацију.

<Х2> Које су обавезе након добијања државне регистрације?

<п> Након добијања државне регистрације, компанија има неке пореске и пореске обавезе. Међу њима су:

<О ол>
<ЛИ> Извршите збирку ИЦМС-а због куповине и продаје робе;
<ЛИ> Питање рачуна у складу са правилима утврђеним Секретаријатом финансија;
<ЛИ> Представљање пореских изјава које захтева држава;
<ЛИ> Одржавајте рачуноводство до данас и у складу са пореским правилима;
<ЛИ> Упознајте инспекције које је спровела Секретаријат финансирања.

<Х2> Закључак

<п> Државна регистрација је обавезна регистрација за компаније које спроводе комерцијалне или индустријске активности. Важно је идентификовати и контролисати компаније подложне ИЦМС Цоллецтион-у. Да бисте добили државну регистрацију, морате следити неколико корака и у складу са порезним и пореским обавезама након добијања.