Који је концепт компаније бранио Цесаре Виванте

<Х1> Концепт компаније бранио Цесаре Виванте

<п> Цесаре Виванте је био познати италијански правник који је значајно допринео развоју комерцијалног закона. Заговарао је широк концепт компаније која надилази пуку економску активност.

<Х2> Дефиниција компаније

<п> Према Вивантеу, компанија је организација која комбинује људске, материјалне и нематеријалне ресурсе за спровођење профитабилне економске активности. Међутим, веровао је да компанија није ограничена на ову економску димензију.

<Х3> Димензије компаније

<п> Виванте је тврдио да компанија такође има социјалну димензију јер укључује односе између људи, било да је власници, запослени, купци или добављачи. Поред тога, компанија такође има правну димензију, подлеже посебним правилима и прописима.

<п> <стронг> Стога је за Виванте, компанија сложено субјект који обухвата економске, социјалне и правне аспекте.

<Х2> Значај концепта компаније Виванте

<п> Концепт компаније бранио Цесаре Виванте је релевантан за овај дан, јер препознаје важност људских односа и правног контекста у пословном активној активности. Овај шири приказ омогућава потпуније и прецизно разумевање операције и утицаја компанија у друштву.

<О ол>
<ЛИ> Економска визија: Компанија као организација која тражи профит;
<ЛИ> Друштвена визија: Компанија као ентитет који комуницира са различитим заинтересованим странама;
<ЛИ> Правна визија: Компанија као ентитет предмет посебних закона и прописа.

<Х2> Закључак

<п> Концепт компаније бранио Цесаре Виванте надилази једноставну економску активност, препознајући важност социјалних и правних димензија. Овај шири приказ омогућава потпуније и тачније разумевање улоге компанија у друштву.

<П> Важно је нагласити да концепт компаније може варирати у складу са различитим теоријама и приступима, али допринос живог у области поља привредног закона је неспорно.