Позовите Свети Дух у Библији

<Х1> Позовите Свети Дух у Библији

<п> Свети Дух је једна од три особе Тројства, заједно са Богом Оцем и Исусом Христом. У Библији налазимо неколико одломака који говоре о важности позивања Светога Духа у нашем животу. На овом блогу ћемо истражити неке од ових пролаза и схватити како можемо да позовемо Свети Дух у нашем свакодневном животу.

<Х2> Важност позивања Светог Духа

<п> Позивање Светога Духа је од суштинског значаја за хришћане, јер је он комбинатор који је Исус обећао. У Јовану 14:16, Исус каже: “И молићу се оцу, а он ће вам дати још један уговор, да би то могло бити са вама заувек.” Свети Дух нас удобним, води нас и ојачамо нас на наше духовно путовање.

<Х3> Како позвати Свети Дух

Постоји неколико начина за позивање Светога Духа у нашем животу. Један је кроз молитву. Можемо тражити од Светога Духа да нас испуни његово присуство и води нас у свим областима нашег живота. У Ефежанима 5:18, апелирамо се да “будемо пуни духа”. То значи да би требало да тражимо стално причест са Светим Духом.

Други начин за позивање Духа Светога је читањем Божје Речи. Библија је инспирисана Светим Духом и открива нам Божју вољу у нашем животу. Када медитирају на Светом писму, дозвољавамо Светом Духу да разговара са нама и учи нас.

<О ол>
<ли> Моли се за присуство Светога Духа;
<ЛИ> Прочитајте Божју реч;
<ЛИ> Тражи живот светости;
<ЛИ> Учествујте у култовима и састанцима где је Свети Дух обожаван;
<ли> Тражите плод Духа у нашем животу: Љубав, радост, мир, стрпљење, љубазност, доброта, веродостојност, кроткост и самоконтрола (Галаћани 5: 22-23). ​​

<Х2> Предности позивања Светога Духа

<п> Када се у нашем животу призивамо Светим Духу, доживљавамо неколико користи. Он нам даје мудрост да доноси одлуке, удобне нас у време туге, ојачамо нас у вријеме тешкоће и омогућава нам да испунимо Божју вољу.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Предности позивања Светога Духа


<тди>
<Тр>
<ТД> Мудрост

<Тр>
<ТД> Утјешај

<Тр>
<ТД> Снага

<Тр>
<ТД> Обука


Поред тога, Свети Дух нам омогућава да живимо живот светости и помаже нам да произведемо плод духа у нашем животу. Он нас трансформише и обликује нас на имиџ Христа.

<а хреф = "хттпс: //ввв.библиаонлине.цом.бр / лисан <ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>

<п> Позивање Духа Светога у нашем животу је од суштинског значаја да живимо пуни и обилни хришћански живот. Можемо ли да тражимо дубоко причест са Светим Духом и дозволимо му да нас води у свим областима нашег живота.