Ипанема шта да ради

<Х1> Шта да радите у Ипанеми: Непотребљиви савети за уживање у кварту Цариоца

<п> Ипанема је једна од најпознатијих и драгих насеља Рио де Јанеиро. Смјештен на југу града, он одушевљава становнике и туристе са својом прелепом плажом, опуштеном атмосфером и неколико опција за слободно време. Ако планирате да посетите или сте већ у том подручју, погледајте неке незамедљиве савете о томе шта да радите у Ипанеми.

<Х2> 1. Уживајте у плажи Ипанема

<п> Плажа Ипанема једна је од главних атракција суседства. Својом опсежном траком белог песка и плавог мора, савршено је за опуштање, сунчање и заузимање освежавајућег зарона. Поред тога, плажа има киоске, где је могуће укусити грицкалице и пиће типичне за Рио де Јанеиро.

<Х3> 2 Знајте Арпоадор

<п> Смештен између Ипанема и Цопацабана, Арпоадор је један од најпознатијих градских бодова да бисте уживали у заласку сунца. Поред тога, одлично је место за вежбање сурфања и посматрати сурфере који узимају таласе. Обавезно се сликате на чувеном “камен арпоадор”.

<Х2> 3. Прошећите у улици Висцонде де Пираја

<п> Улица Висцонде де Пираја је главни улица Ипанема Цоммерце. Тамо ћете пронаћи неколико продавница одеће, обућа, додатака, као и ресторана, кафића и књижара. Одлично је место за куповину и уживање у анимираној атмосфери насеља.

<Х2> 4. Посетите парк иПанема Гирл

<п> Ипанема Гирл Парк је зелени простор који се налази у близини плаже. Нуди предиван поглед на море и савршен је за пикник, свирајући спортове на отвореном или једноставно опуштајући усред природе.

<Х2> 5 Доживите локалну кухињу

<п> Ипанема има широк избор ресторана и барова које нуде типичне коријске кухиње до међународних опција. Обавезно испробајте чувене грицкалице Ботецо, као што су пите од шкампи и каипиринха.

<Х2> 6 Познајте утврду Цопацабана

<П> Иако се не налази у Ипанеми, Форт Цопацабана је морали -вести атракцију за оне који посећују околику. Поред тога што нуди задивљујући поглед на плажу ЦОПАЦАБАНА, тврђава се налази историјски музеј и кафу са прекрасним погледом на море.

<Х2> 7. Вежбање спорта на отвореном

<п> Ипанема је сјајно место за репродукцију спорта на отвореном. Поред тога што можете да трчите или прошетате по плажи, можете унајмити и бицикл и истражити бициклистичку стазу која води целокупну дужину суседства. Друга опција је да играте одбојку на плажи на судовима доступним у песку.

<Х2> 8. Уживајте у ноћном животу

<п> Ипанема је такође познат по живахном ноћном животу. Суседство има неколико барова, ноћних клубова и концертних дворана које нуде живе музике и тематске странке. То је савршено место за плес, забављати се и упознати људе.

<Х2> 9. Посетите Алах Гарден

<п> Алах Гарден је парк који се налази на граници између Ипанема и Леблона. Нуди мирно зелено подручје, идеално за ходање или једноставно опуштање усред природе. Поред тога, парк има бициклистичку стазу и скејтборд.

<Х2> 10. Гледајте залазак сунца на камен арпоадор-а

Коначно, будите сигурни да гледате залазак сунца на камен арпоадона. Ово је један од најјајнијих тренутака ИПанема, када се становници и туристи окупљају да аплаудирају спектакл природе. То је јединствено и незаборавно искуство.

<п> Укратко, Ипанема је шармантно суседство које нуди мноштво опција за слободно време и забаве. Да ли да уживате у плажи, куповини, испробавању локалне кухиње или једноставно опуштајући, сигурно ћете пронаћи нешто што вам је у овом малом комаду Рио де Жанеира.