Исе шта је

<Х1> Шта је исе?

<п> ИСУ (Индекс пословних одрживости) је индикатор који се користи за процену перформанси компанија у односу на одрживост. Створио га је Б3 (Бразил, Болса, цоунтер) у партнерству са глобалном иницијативом за извештавање (ГРИ) и сматра се референцом на финансијском тржишту.

<Х2> Како јеси посао?

<п> ИСЕ је састављен од теоријског портфеља акција компанија које се истичу у одрживости. Ове компаније су изабране на основу економских, социјалних, еколошких и корпоративних критеријума управљања корпоративним управљањем. Сваке године се врши рецензија портфеља, укључујући нове компаније и искључујући оне које више не испуњавају утврђене критеријуме.

<Х3> Предности ИСЕ

<п> Учешће у ИСЕ доноси неколико користи компанијама, као што је већа видљивост на тржишту, приступ инвеститорима који цене одрживост, побољшање угледа и слике компаније, између осталих. Поред тога, ИСЕ такође доприноси одрживом развоју земље, охрабрујући компаније да усвоје одговорније праксе.

<стронг> исе резултати

<п> Компаније које су део ИС-а оцењују се годишње и добијају резултат према њиховој перформанси одрживости. Овај резултат се јавно објављује и служи као показатељ инвеститора и друштва уопште. Компаније које добијају најбољи резултати препознају се и додељују своју посвећеност одрживости.

<О ол>
<ЛИ> Компанија А – Оцена: 90
<ЛИ> Компанија Б – Оцена: 85
<ЛИ> Компанија Ц – Оцена: 80

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Компанија
<Хх> Сцоре


<тди>
<Тр>
<ТД> Компанија А
<ТД> 90

<Тр>
<ТД> Компанија Б
<ТД> 85

<Тр>
<ТД> Компанија Ц
<ТД> 80


<а хреф = "хттпс: //ввв.б3.цом.бр/ен_бр/продуцтс-е-сервицос/негоциацао/ренда-вариавел/индицес/индице-де-сустаинибилити-емпресариал-исе.хтм "> Сазнајте више о ИСЕ

<Реф> Извор: Б3