Преварнификација Арт 319 је прокоментарисано

<Х1> Претерати: Члан 319 Бразилског кривичног закона

<Х2> Шта је преправдање?
<п> Преварација је злочин предвиђен чланом 319 бразилског кривичног закона. Овај злочин се састоји од полако одгађања или неуспеха, акт оффице или га практицира против експресног пружања закона, да задовољи лични интерес.

<Х3> Коментари на члану 319
<п> Члан 319 Кривичног закона је сасвим јасан у погледу кривичног дела преправке. Он утврђује да јавни службеник који намерно не успе да испуни своје законске обавезе, чији је циљ да искористе себе или трећим лицима, почини овај злочин.

<п> <стронг> Важно је нагласити да је преправдање злочин који захтева одређену намеру, односно намера да се практикује неправилно дело. Поред тога, јавни агент мора бити свјестан своје законске обавезе и тек одлучити да се придржава ње.

<п> Казна за злочин преправки је притвор, који може варирати од три месеца до једне године и новчана казна. Међутим, важно је нагласити да се ова казна може повећати ако је јавни агент државни службеник, односно он држи јавну функцију.

<Х2> Последице преправкивања
<п> Преварација је злочин који директно утиче на јавну управу и друштво у целини. Када државни службеник не испуни своје законске обавезе, угрожава ефикасност и непристрасност јавне службе, као и поуздањем повјерења становништва у институције.

<п> Поред тога, престрашивање може резултирати финансијским и моралним оштећењима друштву, јер неправилни акти могу довести до проневере јавних ресурса, фаворизирање трећих лица и неправде.

<Х2> Како отказати превладавање?
<п> Ако сте сведоци или будете свесни случаја преправки, важно је да се пријавите. Жалба се може извршити са надлежним органима, попут јавне тужилаштва или генералног тужилаштва Уније.

<п> Од суштинског је значаја да представе детаљне доказе и информације о случају како би власти могу истражити и предузети одговарајуће мере. Жалба се може изнети анонимно, осигуравајући сигурност подносиоца жалбе.

<Х2> Закључак
<п> Преварација је злочин који компромитује етику и ефикасност јавне службе. Од суштинског је значаја да јавни службеници делују у складу са законом и испуњавају своје обавезе на непристрасан и одговоран начин.

<п> Друштво у целини мора бити свестан и пријавити случајеве преправки, доприносећи изградњи транспарентније и фер јавне управе.