Јонго Шта је

<Х1> Шта је Јонго?

<п> Јонго је афро-бразилска културна манифестација која комбинује музику, плес и поезију. Првобитно из државе Рио де Жанеиро Јонго је уметнички израз који је део бразилског културног наслеђа.

<Х2> Порекло Јонго

<п> Јунго има своје корени у афричкој култури коју су донели робови током колонијалног периода. Ова културна манифестација развијала се углавном у регионима КуилоМБО-а, где су се одважни робови населили и одржавали своје живе традиције.

<Х3> Јонго карактеристике

<п> Јунго је обележен присуством бубњева, плесова и углова. Бубњеви су инструменти удараљки који дају ритам на музику, док су плесови кореографије које представљају историју и обичаје афричког народа. Корлови, заузврат су пенасте поезију која причају приче и преносе поруке.

<п> Јонго је колективна манифестација, у којој сви активно учествују. Плесачи се улазе у средину точка, док други певају и додирују бубњеве. То је облик прославе културе и отпора против угњетавања.

<стронг> Значај Јонго

<п> Јонго је културни израз који чува меморију и идентитет афро-бразилског народа. Поред тога, то је облик отпора и борбе против расизма и дискриминације. Кроз Јонго је могуће одржати историју и вредности афричког народа у животу, доприносећи валоризацији културне разноликости Бразила.

<О ол>
<ЛИ> Очување афричке културе;
<ЛИ> Отпор против расизма;
<ЛИ> Вредновање културне разноликости.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Елемент
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Бубњеви
<ТД> Перцуссион Инструментс

<Тр>
<ТД> Данцес
<ТД> Кореографије које представљају афричку културу

<Тр>
<ТД> Цорнерс
<ТД> Сунг поезија која прича приче


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом">