Јосхуа се молио и сунце је зауставило стих

<Х1> Јосхуа се молио и сунце је престало: Библијски стих и смисао

<п> Када је у питању Јосхуа, а сунце је престало, многи се питају о истини о овом догађају. Прича је забележена у Библији, тачније у књизи Јосхуа, Поглавље 10, стихове 12 до 14. Истражимо овај стих и разумемо њено значење.

<Х2> Библијски стих

<п> У књизи Јосхуа, Поглавље 10, стихови 12 до 14, налазимо следећи извештај:

<Блоцккуоте>
<п> Тада је Јосхуа разговарала са Господом, на дан када је Господин предао аморти у руке деце Израела; И рекао у присуству Израелаца:

<П> сол, држи се у Гибеао-у, а ти, Месец, у долини Аијалом.

<п> и сунце се зауставило, а месец је стао, док се људи не освете својим непријатељима. Да ли то није написано у књизи праведника? Сунце је, дакле, зауставило на средини неба и није пожурила да га стави, скоро цео дан.

<п> Овај стих извештава о тренутку када је Јосхуа, вођа Израелаца, био у борби против аморти. Да би обезбедио победу, Јосхуа се молио Богу питајући сунце и месец да стигну до неба, продужавајући дан. И, према библијском рачуну, сунце се зауставило на средини неба и не жури скоро цео дан.

<Х2> Значење стиха

<п> Јошуијев стих се молио и сунце је престао да има дубоко значење за хришћане. Он показује снагу Бога и одговор на молитву човека вере. Јосхуа је поверио Бога и затражио је чудо да осигура победу у битци против непријатеља.

Овај догађај такође показује Божју суверенитет над природом. Сунце и Месец су елементи божанског стварања, а Бог је показао да их може контролисати према његовој вољи.

<п> Поред тога, овај стих нас учи о важности молитве и поверења у Бога. Јосхуа се није устручавао затражити чудо, а Бог је одговорио на његов захтев. То нас охрабрује да тражимо Бога у молитви и верујемо да може да се понаша изванредно у нашем животу.

<Х2> Закључак

<п> Јошуијев стих се молио и сунце је престало је библијски рачун који буди радозналост и размишљање. Показује нам моћ Божју, важност молитве и поверења у његов суверенитет. Без обзира да ли да да у овај догађај или не верујете као историјску чињеницу, можемо извући вриједне лекције из овог стиха на наш духовни живот.