СУДИЈА ЛЕИГА Шта је

<Х1> Јуиза Леига: Шта је и како то функционише?

<п> Лик поротничких судија мало је познат већини људи, али игра важну улогу у бразилском правосуђу. У овом чланку ћемо објаснити шта је судија поротка, како његове перформансе делују и шта су његове атрибуције.

<Х2> Шта је судија поротника?

<п> Полотничка судија је особа која делује као помоћник правде, сарађујући са судијом у резолуцији правног поступка. То нема никакву законску обуку, али је изабран и обучен за обављање ове функције.

<П> Положени судије се бирају кроз поступак селекције, који може варирати у складу са законодавством сваке државе. Опћенито, потребни су захтеви попут минималне старости, минималне средње школе и професионално искуство.

<Х2> Како функционише перформансна перформансама судија?

<п> Судија поротника делује на мање сложене случајеве, као што су узроци ниже финансијске вредности и случајева који не укључују сложеније питања закона. Може дјеловати и у фази мирења, тражећи споразум између страна и у инструктивној фази, слушање сведока и анализирање доказа.

<п> Важно је напоменути да је судија поротника нема коначне одлуке на снази преко процеса. То издаје мишљење које је послато судији одговоран за случај, који ће донети коначну одлуку на основу представљених информација.

<Х2> Које су атрибуције поротничких судија?

<п> Атрибуције поротничких судија могу се разликовати у складу са законодавством сваке државе, али обично укључују:

<О ол>
<ЛИ> Држите саслушања мирења;
<ЛИ> Слушајте стране укључене у процес;
<ЛИ> Слушајте сведоке и анализирати доказе;
<ЛИ> Припремите мишљење на основу прикупљених информација;
<ЛИ> Проследите мишљење судији одговорном за случај.

<Х2> Закључак

<п> Полотничка судија игра важну улогу у бразилском правосуђу, помажући судији у решавању нижим процеси сложености. Иако то нема обуку за закон, то је подвргнут процесу селекције и обучен је за обављање ове функције. Његове атрибуције укључују одржавање саслушања за мирење, саслушање странака и сведока и разрада мишљења. Од суштинског је значаја да се зна и цени рад поротничких судија, који доприносе брзини и ефикасности правде.