кмз шта је

<Х1> Шта је КМЗ?

<п> КМЗ је формат датотеке који се користи за чување географских података као што су мапе, сателитске слике и информације о локацији. Развио га је Гоогле и широко се користи на Гоогле Еартх и осталим мапирањем апликација.

<Х2> Како функционира КМЗ?

<п> КМЗ је заснован на КМЛ (језику за означавање кључане ознаке), који је КСМЛ језички језик за описивање географских података. Међутим, КМЗ је збијена верзија КМЛ-а, што значи да може да садржи више датотека и мапа и мапа у једној ЗИП датотеци.

<П> Да бисте видели КМЗ датотеку, можете да користите Гоогле Еартх или друге апликације за мапирање које подржавају овај формат. Само отворите КМЗ датотеку и биће приказано као интерактивна мапа, где можете да се крећете, проширите и истражите географске податке садржане у њему.

<Х3> Које су предности КМЗ-а?

<п> КМЗ нуди неколико предности за складиштење и дељење географских података:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> сабијање: кмз је збијени формат, што значи да заузима мање складишног простора у поређењу с другим форматима датотека.
<ЛИ> <стронг> Организација: кмз омогућава вам да организујете своје географске податке о мапама и подмапама, олакшавајући локацију и приступ информацијама.
<ЛИ> <стронг> интеграција: кмз се може лако интегрисати са другим апликацијама и платформама, омогућавајући вам ефикасно поделити своје географске податке.

<Х2> Како креирати КМЗ датотеку?

<П> Да бисте креирали КМЗ датотеку, морате да имате географске податке које желите да укључите, као што су мапе, сателитске слике или информације о локацији. Тада можете користити софтвер за мапирање, као што је Гоогле Еартх Про, да бисте креирали КМЗ датотеку.

<П> Да бисте креирали КМЗ датотеку на Гоогле Еартх Про, следите ове кораке:

<О ол>
<ЛИ> Отворите Гоогле Еартх Про на рачунару.
<ЛИ> Прегледајте подручје које желите да укључите у КМЗ датотеку.
<ЛИ> Кликните на “Додај” у горњем менију и изаберите “Фолдер” да бисте креирали нову мапу.
<ЛИ> Превуците и отпустите датотеке и мапе које желите да укључите у КМЗ датотеку у нову фасциклу.
<ЛИ> Право -Кликните фасциклу и изаберите “Спреми место као”.
<ЛИ> Изаберите место за сачување КМЗ датотеке и кликните на “Сачувај”.

<п> Спремни! Сада имате датотеку КМЗ која се може поделити и гледати у компатибилним апликацијама за мапирање.

<Х2> Закључак

<п> КМЗ је формат датотеке који се користи за чување географских података као што су мапе, сателитске слике и информације о локацији. Нуди неколико предности, као што су сабијање, организација и интеграција. Помоћу Гоогле Еартх Про или других апликација за мапирање компатибилних мапирања можете лако и ефикасно да креирате датотеке КМЗ.