Закон 8069/90 Планалто

<Х1> Закон 8069/90 висораван

<Х2> Шта је закон 8069/90?
<п> Закон 8069/90, познат и као статут деце и адолесцената (ЕЦА), је бразилски закон који утврђује права и дужности деце и адолесцената у земљи. Објављено је 13. јула 1990. године и има за циљ да обезбеди интегралну заштиту ових појединаца, осигуравајући им пристојне услове живота и потпуну врсту свог држављанства.

<Х2> Главне тачке права 8069/90
<п> Закон 8069/90 покрива неколико аспеката који се односе на детињство и адолесценцију, као што су образовање, здравље, слободно време, породични живот, заштита од насиља и експлоатације, између осталих. Неке од главних тачака закона су:

<О ол>
<ЛИ> Интегрална заштита: Закон наводи да деца и адолесценти имају право на потпуну заштиту, односно да морају бити заштићени од свих облика занемаривања, дискриминације, експлоатације, насиља, окрутности и угњетавања.
<ЛИ> Породични живот: Закон гарантује право деце и адолесцената да живе у породичном окружењу, осим у изузетним случајевима у којима је то штетно за њихово благостање. Када није могуће живети са биолошком породицом, требало би тражити алтернативе као што су усвајање или институционални пријем.
<ЛИ> Образовање: Закон осигурава право на квалитетно образовање, обезбеђивање приступа школи и сталној у њему. Такође предвиђа мере за борбу против напуштања и дискриминације у образовном окружењу.
<ЛИ> Здравље: Закон наводи да деца и адолесценти имају право на здравље, укључујући приступ здравственим услугама, превенцији болести, вакцинацији, специјализованом негу и праћењу у развоју.
<ЛИ> Рад: Закон забрањује дечији рад, осим као приправник од 14 година. Такође успоставља правила за рад адолесцената, осигуравајући да то не наштети вашем здрављу, образовању и развоју.

<Х2> Важност закона 8069/90
<п> Закон 8069/90 је изузетно важан за гаранцију права деце и адолесцената у Бразилу. Представља унапред у заштити ових појединаца, обезбеђујући им пристојне услове живота и пуни остваривање свог држављанства. Поред тога, закон доприноси свести друштва о важности поштовања и промовисања права деце и адолесцената.

<Х2> Референце:
<О ол>
<ЛИ> <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.планалто.гов.бр/ццивил_03/леис/л8069.хтм "таргет =" _ бланк "> Закон 8069/90 – Плаљто
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.уницеф.орг/бразил/ен/еца "Таргет =" _бланк "> УНИЦЕФ – статут деце и адолесцената

<реф>
<ФЕАСТЕРЕД СНИППЕТ>
<ВЕРБУЛИНКС>
<Критике>
<Откривен>
<Слика>
<Људи такође питају>
<Лоцал Пацк>
<Панел знања>
<ФАК>
<Новости>
<Пакет слике>
<Видео>
<Феатуред Видео>
<Видео Цароусел>
<ТОП Сториес>
<Рецепти>
<Посао>
<Твиттер>
<Твиттер Цароусел>
<Пронађи резултате на>
<Види резултате о>
<Повезане претраге>
<Адс топ>
<Адс Боттлонд>
<Цароусел>
<Догађаји>
<Хотели пакет>
<Летови>
<Посао>
<Адресс Пацк>
<Повезани производи>
<Популарни производи>
<Куповина Огласи>