Који је дан Библије

<Х1> Шта је Библијски дан?

<п> Библија је света књига за милионе људи широм света. Садржи учења, приче и оријентације за духовни живот. Али да ли сте знали да постоји посебан дан посвећен прослави Библије?

<Х2> Библијски дан

<п> Библијски дан се обележава годишње у другој недељу децембра. Овај датум је изабран да поштује Библију и истиче важност ове књиге за хришћанску веру.

<Х3> Важност Библије

<п> Библија се много хришћани сматра Божјом речју. Садржи учења Исуса Христа, приче библијских знакова и смерница за живот вере и љубави према комшији.

<п> <стронг> Библија је подељена на два главна дела:

<О ол>
<ЛИ> Стари завет: састављен од књига написаних пре рођења Исуса Христа. Садржи приче о људима Израела, закона и пророчанстава.
<ЛИ> Нови завет: састављен од књига написаних након рођења Исуса Христа. Он садржи еванђеље, који приповечују Исусове животе и учења, као и писма и књигу Откривења.

<п> Библија је духовни водич многим људима, нудећи удобност, мудрост и смер у тешким временима. То је такође извор инспирације за уметност, књижевност и музику.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> књига
<Хх> Аутор


<тди>
<Тр>
<ТД> Постанак
<тд> Мојсије

<Тр>
<ТД> Маттхев
<ТД> Апостле Матеус

<Тр>
<ТД> Јоао
<ТД> Апостле Јохн


<п> <а хреф = "хттпс: //ввв.библиотеца.цом.бр/сите/100цуриос/1001цуриостиес_01.хтм "> Референца

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Поред тога, Библија је и предмет академске студије, са истраживачима посвећеним анализима његовог историјског контекста, језика и значења.

<п> Укратко, Дан Библије је прилика да се размисли о важности ове свете књиге и обнавља посвећеност да га проучи и примењује своје учења у нашем свакодневном животу.