Закон о светлошћу осветљен током 2022. године

<Х1> Закон о светлошћу осветљен током 2022. године

<п> Свјетионик је осветљен током дана је безбедносна мјера која има за циљ да повећа видљивост возила на путевима и на тај начин смањујући ризик од незгода. У 2022. години, овај закон је прошао неке измене и важно је бити у току о новим правилима.

<Х2> Зашто је важно укључити предња светла током дана?

<П> Претворите предња светла током дана је препоручена пракса за повећање видљивости возила, што га чини уочљивијим за остале возаче. Ово је посебно важно у ниским светлосним ситуацијама, попут облачних, кишних или сјеновитих места.

<п> <строга> Поред тога, употреба предња светла током дана такође доприноси:

<ул>
<ЛИ> Побољшајте перцепцију удаљености између возила;
<ЛИ> Олакшати идентификацију возила на раскрсницама и уносима на пут;
<ЛИ> Смањите ризик од фронталних судара;
<ЛИ> Повећати сигурност мотоциклиста;
<ЛИ> Избегавајте новчане казне и казне предвиђене законом.

<Х2> Која су нова правила права светионика осветљене током дана 2022. године?

<п> У 2022. години, закон светионика осветљен током дана подвргнут је неким променама. Сада је употреба фарова током дана обавезна само на аутопутевима са једним траком, без обзира на присуство јавне расвете.

<П> Раније, обавеза се проширила на све путеве, укључујући урбане. Међутим, овај захтев је прегледан да се прилагоди специфичним потребама једноставних аутопута, где је ризик од незгода већи.

<Х2> Како то ради закон о дану у току дана?

<п> Надзор над поштовањем светлих права светионика током дана спроводе саобраћајне агенције, као што су савезна полиција са аутопутем и државна полиција. Возачи који су ухваћени без свјетионика на дан једноставног праћења, подложни су новчаним казнама и казнама предвиђеним у бразилском кодексу саобраћаја.

<п> Важно је напоменути да се инспекција врши кроз приступе, а такође и путем електронске опреме, попут праћења камера. Стога је неопходно бити свестан правила и увек задржати фарове током дана на једноставним аутопутевима.

<Х3> Закључак

<п> Свјетионик је осветљен током дана важна је безбедносна мера за смањење ризика од саобраћајних незгода. У 2022. години, овај закон је подвргнут променама и сада је обавезно повезивање светионика само на једноставним аутопутима. Инспекцију спроводи саобраћајне агенције и возачи који нису у складу са законом подложни су новчаним казни и казнама. Стога је неопходно бити у току о правилима и увек одржавати предња светла током дана у потребним ситуацијама.