Закон 8.666 93

<Х1> Закон бр. 8.666 / 93: Схватите све о законодавству јавних понуда и уговора

<Х2> Шта је закон 8,666 / 93?
<п> Закон бр. 8.666 / 93, познат и као закон о административним надметањем и уговорима, је бразилски законодавство које утврђује општа правила о понуди и уговорима које је дала јавна управа.

<Х2> Циљеви права бр. 8.666 / 93
<п> Закон бр. 8.666 / 93 има своје главне циљеве:
<О ол>
<ЛИ> Осигурати поштовање уставних принципа законитости, имперсоналије, моралности, публицитета и ефикасности;
<ЛИ> Успоставити процедуре за надметање и запошљавање јавне управе;
<ЛИ> Осигурати избор најповољнијег предлога за управљање;
<ЛИ> Успоставити правила за формализацију и извршење административних уговора.

<Х2> Главни елементи закона 8.666 / 93
<п> Закон бр. 8.666 / 93 има неколико елемената који се морају поштовати током процеса надметања и јавног запошљавања. Неки од ових елемената су:
<ул>
<ЛИ> <стронг> Модалитети за надметање: Закон успоставља различите модалитете надметања, попут конкуренције, узимање цена, позивница, такмичења и аукција.
<ЛИ> <стронг> фазе за надметање: Закон одређује кораке који чине поступак надметања, као што је објављивање обавештења, квалификација заинтересованих страна, анализу предлога и одобравање резултата .
<ЛИ> <стронг> Административни уговори: Законом је утврђен правила за формализацију и извршавање административних уговора, као што су рокови, гаранције, уговорне промене и раскид.
<ЛИ> <стронг> Санкције: Закон предвиђа санкције компанијама које не испуњавају утврђене правила, као што су новчане казне, привремена обустава учешћа у понудама и декларацији о отпуштању.

<Х2> Значај закона бр. 8.666 / 93
<п> Закон бр. 8.666 / 93 је изузетно важно да би се осигурала транспарентност, конкурентност и ефикасност у запошљавању јавне управе. Оно настоји да избегне праксе корупције, неправилне услуге и осигуравају избор најповољнијег предлога администрације.

<Х2> Закључак
<п> Закон бр. 8.666 / 93 је основно законодавство за правилно функционисање јавних понуда и уговора у Бразилу. Остварује правила и поступке које мора да прати јавна управа, чији је циљ осигурати законитост, транспарентност и ефикасност у запошљавању. Од суштинског је значаја да јавни менаџери, компаније и грађани знају и поштују овај закон да промовишу праведнију и ефикаснију јавну управу.