Закон о административном процесу

<Х1> Закон о административним процесу: Схватите своје главне аспекте

<п> Административни процес је основно средство за осигурање транспарентности и законитости акција које је спровела јавна управа. Закон о управном поступку, познат и као Закон бр. 9,784/99, утврђује правила и поступке које морају да прате јавне агенције у спровођењу управног поступка.

<Х2> Принципи административног процеса

<п> Закон управног поступка утврђује неке принципе које се морају приметити током понашања управног поступка. Међу њима, истичу се:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Принцип законитости: Сви административни акти морају бити у складу са законом;
<ЛИ> <стронг> Принцип доспеле процеса: гарантују да све укључене стране имају право на широку одбрану и контрадикторно;
<ЛИ> <стронг> Принцип за импрессоалност: Административни акти морају се водити јавним интересом, без услуга или дискриминације;
<ЛИ> <стронг> Принцип оглашавања: Административни акти би требали бити јасно и доступан је откривен;
<ЛИ> <стронг> Принцип мотивације: Административни акати морају бити поткријепљени, односно морају представити разлоге који оправдавају њихову реализацију;
<ЛИ> <стронг> Принцип ефикасности: Административне акте треба да се изводе брзо, економски и без непотребних бирокрација.

<Х2> Поступци административних процеса

<п> Административни процес је састављен од неколико корака, које се морају уследити у складу са законом бр. 9,784 / 99. Међу главним корацима, истичу се:

<Х3> Инсталирање фазе:

<п> У овој фази је отворен административни процес, са идентификацијом укључених страна и опис објекта процеса.

<Х3> Фаза упутства:

<п> У овој фази, неопходни кораци се изводе за прикупљање доказа и релевантних информација за процес. Саслушања сведока, захтев документа, стручност, између осталих.

<Х3> Фаза одбране:

<п> У овој фази је загарантовано право на широку одбрану и контрадикторно. Укључене стране могу представити своје аргументе и доказе у својој одбрани.

<Х3> Фаза одлучивања:

<п> У овој фази тела одговорна за процес анализира све информације и доказе представљене и издаје уземљену одлуку.

<Х2> Ресурси у административном процесу

<п> Закон управног поступка предвиђа могућност подношења жалби у укљученим странама. Жалбе се могу представити против неповољних одлука или затражити ревизију административних аката.

<Х2> Закључак

<п> Закон управног поступка је изузетно важно да би се осигурала транспарентност и законитост акција које спроводи јавна управа. Познавање њихових главних аспеката и поступака је од суштинског значаја за све укључене да оствари своја права и дужности поштено и уравнотежено.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.планалто.гов.бр/ццивил_03/леис/Л9784.хтм "> Закон бр. 9,784 / 99 – Планалто
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.јусбрасил.цом.бр/топицос/10609174/леи-9784-99 "> Закон бр. 9,784 / 99-јусбрасил