Закон који гарантује школски посредник

<Х1> Закон који гарантује школски посредник

<п> Школски посредник је кључни професионалац како би се осигурало здраво и инклузивно образовно окружење. Његове перформансе подржавају одређени закон који утврђује смернице и одговорности за ову функцију.

<Х2> Шта је школски посредник?

<п> Школски посредник је обучен професионалац који ће помоћи у процесу медијације сукоба у школском окружењу. Он делује као фацилитатор, на који је тежио да промовише дијалог и мирно решавање проблема између ученика, наставника и других чланова школске заједнице.

<Х2> Важност школског посредника

<п> Школски посредник игра кључну улогу у промоцији здравог и инклузивног образовног окружења. Доприноси превенцији и рјешавању сукоба, промовисање мирног суживота и емоционалног и социјалног развоја ученика.

<п> Поред тога, школски посредник такође ради у посредовању малтретирања, дискриминације и насиља, тражећи решења која поштују права свих укључених и промовишу културу мира.

<Х2> Закон који гарантује школски посредник

<п> Закон који гарантује школски посредник је закон бр. КСКСКСКС / КСКСКСКС. Успоставља смјернице за обављање овог професионалца, дефинисајући своје одговорности и компетенције.

<п> Према закону, све образовне институције морају имати најмање један школски посредник, који мора бити правилно обучен и имати специфичну обуку у тој области. Поред тога, закон такође предвиђа стварање програма обуке и континуирано образовање за школске посреднике.

<Х3> Предности закона који гарантује школски посредник

<п> Закон који гарантује школски посредник доноси неколико користи школској заједници. Међу њима можемо истакнути:

<О ол>
<ЛИ> Промоција културе мира и мирног решавања сукоба;
<ЛИ> Превенција и борба против насиља и насиља у школи;
<ЛИ> Студентски емотивни и социјални развој; ​​
<ЛИ> Промоција инклузије и једнакост права;
<ЛИ> Побољшање школске климе и академске перформансе ученика.

<Х2> Закључак

<п> Закон који гарантује школски посредник је важно средство за промовисање здравог и инклузивног образовног окружења. Перформансе овог професионалаца доприноси превенцији и рјешавању сукоба, промовисање мирног суживота и интегралног развоја ученика.

<п> Од суштинског је значаја да су образовне институције у складу са законом и гарантовање присуства квалификованих школских посредника, улагања у обуку и обуку ових професионалаца. Стога ћемо градити поштеније и егалитарније друштво, где сви имају приступ квалитетном образовању.