Који је дан наше даме Гуадалупе

<Х1> Дана Гуадалупе-овог дана

<Х2> Увод
<п> Прослава наших дама Гуадалупе-овог дана је веома важан датум католика и Мексиканаца. На овом блогу ћемо истражити причу иза ове свечаности и како се прославља.

<Х2> Прича о нашој дами Гуадалупе
<п> Наша дама Гуадалупе једна је од најпознатијих наступа Девице Марије. Према традицији, 1531. године Девица Марија појавила се аутохтоном по имену Јуан Диего у Мексику. Замолила га је да изгради цркву на његово име на месту изгледа.
Упркос почетним сумњима верских власти, Јуан Диего је успео да их убеди у истинитост изгледа показујући слику наше даме Гуадалупе одштампане на њеном огртачу. Ова слика постала је симбол вере и преданости Мексиканима.

<Х2> Како је дан наше даме Гуадалупе
<п> Дана Гуадалупе-овог дана прославља се 12. децембра. На овај датум, хиљаде верника иду у базилицу Гуадалупе, у Мекицо Цитију, да одаје почаст Дјерици Марији.
<п> Свечаност укључује масе, процесоре, фолклорни плесови и позоришне презентације. Верно такође носи цвеће и свеће да понуди Девицу Марију. То је тренутак велике побожности и вере за Мексиканце.

<Х2> Преданост нашој дами Гуадалупе у Бразилу
<п> у Бразилу, преданост нашој дами Гуадалупе је такође прилично присутна. Многе католичке цркве и заједнице обављају посебне прославе у част овог маријског изгледа.
<п> Поред тога, слика наше даме Гуадалупе је веома популарна и може се наћи у неколико бразилских домова. Многи људи су јој прибегли у тренутку потешкоћа и траже за своје заговорење.

<Х2> Закључак
<п> Дама Гуадалупе-овог дана је састанак од великог значаја за католике и Мексиканце. Поновност овом маријском изгледу је израз вере и љубави према Девице Марије. Можемо ли увек тражити вашу заговор и следити ваш пример љубави и преданости Богу.