Који је дан адвоката у Бразилу

<Х1> Дан адвоката у Бразилу

<п> Дан адвоката прославља се у Бразилу 11. августа. Овај датум је изабран у част стварања прва два курса закона у земљи, 11. августа 1827. путем правних школа Олинда и Сао Пауло.

<Х2> Важност адвоката

<п> Адвокат је суштински професионалац за друштво, како делује да брани права и интересе својих клијената. Он је одговоран за вођење, заступање и одбрану својих клијената о правним питањима, било у судској или вањскејској сфери.

<п> Поред тога, адвокат игра кључну улогу у одржавању владавине закона, осигуравајући да се закони испуне и да сви имају приступ правди.

<Х3> Адвокатска формација и перформансе

<п> Да бисте постали адвокат у Бразилу, потребно је довршити законску курсу у високошколској установи коју је признало Министарство просвете (МИК) и да се одобри у испиту Бразилског барских удружења (ОАБ). / П>

<П> Након обуке, адвокат може радити у различитим областима права, попут грађанског, кривичног, радне снаге, пореза, између осталих. Може да ради аутономно, у правним фирмама, компанијама, јавним агенцијама или као јавни службеник.

<стронг> Радозналост:

<п> Јесте ли знали да Бразил има највећу количину адвоката на свету? Према подацима ОАБ-а, земља има више од 1,1 милиона регистрованих адвоката.

<О ол>
<ЛИ> Адвокат
<ЛИ> Цивилни адвокат
<ЛИ> Кривични адвокат
<ЛИ> Адвокат рада
<ЛИ> Порески правник

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Површина закона
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Грађанско право
<ТД> Регулише односе између појединаца и компанија, као што су уговори, породица, имовина, између осталих.

<Тр>
<ТД> Кривично право
<ТД> Дела у одбрани или кривичном гоњењу злочина, желећи да осигура исправну примену закона.

<Тр>
<ТД> Закон о раду
<ТД> прерушити се са радним питањима као што су уговори, отпуштања, права радника, између осталог.

<Тр>
<ТД> Пореско право
<ТД> Бави се порезима везаним за порезе и порезе, како за појединце и правне.


<а хреф = "хттпс: //ввв.оаб.орг. <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Укратко, Дан адвоката је важан датум да прослави професију и препознају релевантност рада који обављају ове професионалце у бразилском друштву.