Лима шта да радим

<Х1> ЛИМА: Шта да радим у главном граду Перуа

<Х2> Увод
<п> Лима, главни град Перу, је живо биће препун историје. Са јединственим мешавинама аутохтоних, шпанских и афричких утицаја, Лима нуди разне атракције и активности за посетиоце. На овом блогу ћемо истражити неке од најбољих ствари које треба урадити у Лими.

<Х2> Знате причу у Лими
<п> Лима је град богат историјом и културом. Посета историјског центра, проглашена локалитетом Светске баштине УНЕСЦО-а, мора. Тамо ћете пронаћи прелепе колонијалне цркве, попут базилике и самостана Сан Франциска, са својим импресивним катакомбама. Обавезно посетите Плаза де Армас, срце града, где можете дивити Катедралу Лима и Владину палату.

<Х2> Истражите перуански гастрономија
<п> Перуанска кухиња је позната широм света, а Лима је савршено место за испробавање укусних јела. Од свежих цевича до укусних АНТИЦУЦХОС-а, наћи ћете разне кулинарске опције за све укусе. Обавезно испробајте чувени Писцо кисели, национално пиће Перуа.

<Х2> Посетите музеје Лима
<п> Лима се налази низ фасцинантних музеја који говоре историју земље. Ларцо музеј је један од најпопуларнијих, са својом предолумбијском уметничком колекцијом. Национални музеј археологије, антропологије и историје Перу такође је обавезна станица за љубитеље историје.

<Х2> Уживајте у плажама Лима
<п> Лима се налази уз море, а њене плаже су сјајно место за опуштање и уживање у сунцу. Плажа Мирафлорес једна је од најпопуларнијих, са својим прелепијем пејзажом и разноврсним ресторанима и баровима уз море. Такође можете да играте спортске спортове као што су сурфање и станд-уп весло.

<Х2> Закључак
<п> Лима је град пун живота и културе, са мноштвом ствари које треба да ураде и истражује. Из његове богате историје до своје укусне гастрономије, Лима нуди јединствено искуство посетиоцима. Обавезно укључите Лима у своју путничку скрипту за Перу.