очисти под

<Х1> Како ефикасно очистити под

<П> Чишћење пода је суштински задатак за чување куће чисто и без прљавштине. У овом чланку ћемо вас научити неким саветима и триковима да ефикасно очистите под и добијате беспрекорне резултате.

<Х2> 1. Изаберите праве производе

<п> пре чишћења, важно је одабрати производе погодне за врсту пода који имате. На тржишту постоје различити производи, као што су детерџенти специфични за дрвене подове, керамике, порцулан, између осталих. Обавезно прочитајте упутства за употребу и разблаживање сваког производа.

<Х2> 2 Овиси се или тежи под

<П> пре почетка чишћења, важно је помести или тежити под за уклањање лабаве прљавштине. Ово спречава да се прљавштина шири током чишћења и олакшавање процеса.

<Х2> 3. Припремите раствор за чишћење

<п> Након померања или аспирације пода, припремите раствор за чишћење у складу са упутствима изабраног производа. Генерално, само разблажите малу количину производа у топлој води. Обавезно следите упутства правилно за боље резултате.

<Х2> 4. Користите крпу или моп

<п> Са раствором за чишћење спремно, умочите крпу или моп у раствор и уврните је да бисте уклонили вишак воде. Затим обришите крпу или моп на под, прављење нежних и једноличних покрета. Избегавајте да препустите подни под, јер то може оштетити под.

<Х2> 5 Очистите углове и подручја отежана за приступ

<п> Поред чишћења главне површине пода, будите сигурни да очистите углове и тврде-до-дорез-дорезне области, као што је намештај. Користите малу крпу или четку да бисте уклонили акумулирану прљавштину у овим областима.

<Х2> 6 Исперите под

<п> Након чишћења пода раствором за чишћење, исперите га чистом водом да бисте уклонили остатак производа. Користите чисту, влажну крпу или моп за испирање.

<Х2> 7. Нека под сухом се суши

<п> Након испарења, подне се наравно да се осуши. Избегавајте да корачате на под док је влажан да избегнете несреће.

<Х2> 8. Завршите са производом светлине (опционо)

<п> Ако је пожељно, можете завршити са чишћењем пода применом одређеног сјаја производа за врсту пода који имате. Ово ће дати светлији и више обновљивији поглед на под.

<п> Сада када знате како ефикасно очистити под, ставите ове савете у праксу и одржавајте свој дом увек чисти и организовани.