Који је документ потребан за гласање

<Х1> Који је потребан документ да гласате?

<п> Да бисте остварили право гласа, потребно је представити званични документ о фотографијама. Овај документ служи да би доказао идентитет бирача и осигурало сигурност и глаткост изборног процеса.

<Х2> Документи прихваћени да гласају

<П> Документи прихваћени да гласају су:

<О ол>
<ЛИ> лична карта (РГ)
<ЛИ> Доступна национална возачка дозвола (ЦНХ)
<ЛИ> Пасош
<ЛИ> Радна и социјална картица (ЦТПС)
<ЛИ> Професионална лична карта
<ЛИ> Остали званични фото документи, под условом да их признаје изборни суд

<п> Важно је напоменути да је презентација једног од тих докумената обавезна да гласа. Ако бирач нема никакву наведену документа, неће моћи да оствари своје право гласа.

<Х3> Како набавити наслов бирача?

<п> Да бисте добили наслов бирача, потребно је присуствовати изборној регистрацији ближе вашем пребивалишту следећим документима:

<ул>
<ЛИ> Документ о фотографији
<ЛИ> Доказ о пребивалишту

<п> У изборној регистри ћете морати да испуните образац и дате тражене информације. Након регистрације бирач ће добити своју регистрацију бирача, што је документ који доказује његово право гласа.

<п> Важно је запамтити да гласачки наслов није потребан документ за гласање. Документ који је потребан за гласање је званични фото документ као што је већ поменуто.

<Х2> Закључак

<п> Укратко, да гласате, морате представити званични фото документ, као што је ИД, ЦНХ, пасош, ЦТПС или професионалну личну карту. Ако бирач нема ниједан од ових докумената, неће моћи да оствари своје право гласа. Поред тога, важно је добити наслов бирача, који је документ који доказује право гласа, али то није потребан документ за гласање.