Сеедруц РЈ Лого

<Х1> Сеедруц РЈ логотип

<п> Рио де Јанеиро Државни секретаријат за образовање, познат и као Сеедуц РЈ, одговоран је за координацију и развој државне образовне политике. Један од најважнијих елемената визуелног идентитета Сеедруц РЈ је њен логотип.

<Х2> Сеедруц РЈ Логотип

<п> Лого СЕДЕУЦ РЈ састоји се од елемената који представљају образовање и стање Рио де Жанеиро. Формира га симболом и име секретаријата.

<п> Симбол логотипа је стилизована заступљеност отворене књиге, која симболизује знање и образовање. Отворена књига има странице зелене и жуте боје, које се односе на боје заставе државе Рио де Јанеиро.

<п> Испод симбола, име “Сеедуц РЈ” је написано великим словима и плавом бојом. Коришћени извор је модеран и лаган за читање, преношење слике озбиљности и професионализма.

<Х3> Значење логотипа

<п> Лого СЕДЕУЦ РЈ представља посвећеност стања Рио де Јанеира у образовање. Отворена књига симболизује приступ знању и остваривању изврсности у образовању. Зелене и жуте боје представљају понос и идентитет државе.

<п> Име “Сеегуц РЈ” појачава идентификацију секретаријата и његова одговорност да промовише квалитетно образовање за све грађане Рио де Јанеиро.

<стронг> Значај логотипа

<п> Лого је суштински део визуелног идентитета установе. Он је одговоран за пренос вредности, мисије и слике организације. У случају Сеедуц РЈ-а, логотип представља посвећеност образовању и потрази за изврсношћу.

<п> Поред тога, Логотип Сеедруц РЈ користи се у различитим материјалима и комуникацијским каналима, као што су званични документи, веб страница, друштвене мреже и промотивни материјали. То је начин идентификације и разликовања секретара усред других институција.

<п> Укратко, у логотипу сетуц РЈ је важан симбол који представља образовање и стање Рио де Жанеиро. Преноси вредности и имиџ Секретаријата, појачавајући посвећеност квалитетном образовању.

<Реф> Извор: Службена страница Сеедуц РЈ