Петља шта је

<Х1> Љеплона: Шта је то и како то функционише?

<п> Петља је функционалност која је присутна на многим мрежним уређајима који омогућавају пакете података које је направио уређај који ће примити исти уређај. Ова функција је веома корисна у многим ситуацијама, као што су тестови повезивања, дијагноза мрежних проблема и конфигурација мрежног уређаја.

<Х2> Како функционише петље?

<п> Љетла за петљење стварајући виртуелни интерфејс на мрежном уређају. Овај виртуелни интерфејс повезан је са специфичном ИП адресом, обично стандардне петље адресе “127.0.0.1”. Када се пакет података шаље на ову ИП адресу, мрежни уређај препознаје да пакет треба примити сам и не шаље се на спољну мрежу.

<п> Ова функционалност се реализује у различитим слојевима модела ОСИ, у зависности од врсте мрежног уређаја. На пример, у рутеру, петља се може конфигурирати на мрежном слоју, док се на рачунару може конфигурирати у транспортном слоју.

<Х3> ЛООПБАЦК апликације

<п> Петља има неколико практичних апликација. Неки од њих укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Тестови повезивања: Петља омогућава уређају да тестира сопствену мрежно повезивање тако што ћете проверити да ли су послани пакети правилно примљени.
<ЛИ> <стронг> дијагноза проблема са мрежом: слањем пакета података на адресу петље, можете препознати мрежне проблеме као што су губитак пакета, прекомерне латенције или погрешне поставке.
<ЛИ> <стронг> Конфигурација мрежног уређаја: Петља се може користити за конфигурирање мрежних уређаја као што су рутери, прекидачи и заштитни зидови без утицаја на спољну мрежу.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Укнаде за петље
<Хх> Посланица у петљима


<тди>
<Тр>
<ТД>
<ул>
<ЛИ> Олакшава тестове повезивања
<ЛИ> АИДС у дијагнозима мрежних проблема
<ЛИ> Омогућује конфигурацију уређаја без утицаја на спољну мрежу


<ТД>
<ул>
<ЛИ> Можете конзумирати функције са уређаја
<ЛИ> Није погодно за спољне тестове повезивања




<п> Укратко, петља је важна функционалност на мрежним уређајима, омогућавајући тестове, дијагнозе и интерне конфигурације. Међутим, важно је имати на уму своја ограничења и не користи је као једини начин да се тестира спољна повезаност.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>