Маизена држи црево

<Х1> Маизена: Алли за функционисање црева

<п> Можда сте чули да ће кукурузни брод ухапсити црево, али да ли је то заиста истина? У овом чланку ћемо открити овај мит и разумети како кукурузни утакмица може бити савезник за правилно функционисање нашег пробавног система.

<Х2> Мит или истина: Кукурузни шкроб држи црево?

Пре свега, важно је разјаснити да сама кукурузни шкроб нема својства која изазивају затвор. Маизена је скроб екстрахован из кукуруза, а његова потрошња није директно повезана са функционисањем црева.

<п> Међутим, важно је нагласити да је кукурузни утакмица лака-да–гестна храна и ниски садржај влакана. Влакна су основна за правилно функционисање црева, јер помажу у регулисаном транзиту и спречавају опстипацију.

<п> Стога, ако се кукурузни утакмица претерано конзумира и замењује влакнасте намирница, попут воћа, поврћа и пуних житарица, може допринети лијеној цревима.

<Х2> Важност влакана у исхрани

<п> Влакна су неопходна за здравље нашег пробавног система. Помажу повећању обима столице, олакшавајући њихову елиминацију и спречавање затворства. Поред тога, влакна такође помажу у апсорпцији воде која доприноси формирању меке и лакше столице.

<п> Поред тога, влакна такође играју важну улогу у спречавању болести као што су рак дебелог црева, дијабетес типа 2 и кардиоваскуларне болести.

<Х2> Како укључити влакна у исхрани

<п> Да би се осигурало правилно функционисање црева, важно је да у исхрани укључи храну -рицх на храну. Неке опције су:

<О ол>
<ЛИ> Воће: Јабука, крушка, наранџа, банана, између осталих;
<ЛИ> Поврће: Броколи, шаргарепа, тиквице, репа, између осталог;
<ЛИ> Интегралне житарице: Бровн Рице, Вхеелмеал хлеб, зоб, Куиноа, између осталих;
<ЛИ> Пасуљ и махунарке: Црни пасуљ, леће, сланутак, између осталих;
<ЛИ> Семенке и уља: Цхиа, ланено семе, кестени, бадеми, између осталог.

<п> Поред тога, такође је важно повећати потрошњу воде, јер је влакна потребна вода да правилно обавља своју функцију.

<Х2> Закључак

<п> Сам ЦорнСтаррх не држи црево, али његова вишка потрошња и замена влакана -рицх намирница може допринети затвор. Стога је важно одржати уравнотежену исхрану, укључујући влакно -рицх храну и обезбедити добру хидратацију за правилно функционисање црева.

<П> Увек запамтите да се консултујете са здравственим радником пре него што направите било какве промене у исхрани.