Фатима Мао О’Тхе значи

<Х1> Значење ФАТИМА-ове руке

<п> ФАТИМА-ова рука, позната и као Хамса, је врло тренутни симбол у арапској и јеврејској култури. Представља отворену руку са оком у центру, симболизује заштиту од злих ока и негативних енергија.

<Х2> Порекло и историја

<п> Поријекло ФАТИМА-ове руке датума да потиче у давно време, повезује се са ћерком пророка Мухаммада, Фатима Захра. Сматра се важним фигуром у исламу и верује се да је Фатимајска рука заштитни амулет који носи снагу богиње Фатиме.

<п> Поред тога, ФАТИМА-ова рука је такође повезана са јеврејском културом, где је позната као “Мириам Рука”, у односу на Мојсијевску сестру. У овој култури симбол се користи за одлагање злог ока и доноси срећу.

<Х2> Значење и симболизам

<п> ФАТИМА-ова рука се сматра моћним талисманом, способним да уклони негативне енергије и заштите од зла. Око у средини руке представља божанско изглед, који све види и штити оне који га користе.

<п> Поред тога, сваки прст ФАТИМА-ове руке има специфично значење:

<О ол>
<ЛИ> Палац симболизује силу;
<ЛИ> Индикатор представља веру;
<ЛИ> Средњи прст симболизује мир;
<ЛИ> Прстен представља здравље;
<ЛИ> Минимални прст симболизује љубав.

<П> Дакле, ФАТИМА-ова рука се види као комплетан амулет, који доноси заштиту и равнотежу онима који га користе.

<Х2> Употреба ФАТИМА-ове руке

<п> ФАТИМА-ова рука може се наћи на разним објектима као што су накит, амилије, слике и чак тетоваже. Многи људи користе симбол као облик заштите и везе са духовношћу.

<П> Важно је напоменути да је, поред свог верског и културног значења, ФАТИМА-ова рука постала и симбол модне и стила, користи се као додатак у различитим комадима одеће и украса.

<Х3> Радозналост:

<п> Да ли сте знали да је Фатимајска рука позната и као “Бог Божји” у неким културама? То је зато што представља божанску заштиту и снагу Божјег погледа на нас.

<П> Надам се да је овај чланак разјаснио значење ФАТИМА-ове руке и њеног културног и верског значаја. Ако вам се свидело, поделите то са пријатељима и породицом!