Означи се осећај: човек који је срушио Белу кућу 2017

<Х1> Марк Фелсе: Човек који је свргнуо Белу кућу 2017

<Х2> Увод
<п> У 2017. години “Марк је осећао: човека који је покуцао белу кућу”, што говори о Марк Фел-у, агента ФБИ-а који је одиграо пресудну улогу у истраживању скандала са водом. На овом блогу ћемо истражити више о овом филму и утицају који је означио да је осјећао на америчкој историји.

<Х2> Прича о Марк Феллус
<п> Марк Феел је био агент ФБИ-а који је постао познат као “дубоко грло”, анонимни информатор који је дао пресудне информације новинарима Боб Воодвард и Царл Бернстеин из Васхингтонског пострије током истраге скандалске воде. Скандал Ватергате био је један од најневероватнијих тренутака у политичкој историји Сједињених Држава, што је довело до оставке тада -Пресидент Рицхарда Никона.

<Х3> Скандал за воду
<п> Скандал Ватергате почело је 1972. године, када је пет мушкараца ухапшено због седишта Демократске странке, смештено у згради водене стране у Вашингтону Д.Ц. Истрага је открила да је инвазија била повезана са кампањама о поновном избору Рицхарда Никона и да је председник био укључен политичка шема шпијунажа и опструкција правде.

<Х3> Улога марке Фелте
<п> Означи Марк играо је кључну улогу у истраживању скандала са водом. Као заменик директора ФБИ-ја имао је приступ поверљивим информацијама и одлучио је да је подели са Вашингтоном Пост новинарима. Под псеудонимним “дубоким грлом”, сматрао је да су под условом да се ускакају укључивање учешћа високих владиних службеника у скандал.

<Х2> Филм “Марк Феел: Човек који је узнемирило Белу кућу”
<п> Филм “Марк Феед: Човек који је срушио Белу кућу” је пуштен у 2017. години и утакмиће је Лиам Неесон као Марк Феел. Филм представљати живот осећаја током скандала за воду и показује изазове са којима је суочен одлуком да постане информатор. Поред тога, филм се такође бави личним и професионалним последицама које су се осећали суочавајући након што је открио свој идентитет као “дубоко грло”.

<Х2> Утицај на историју Сједињених Држава
<п> Улога марке ФИЛЛ-а у скандалској истрази Ватергате има значајан утицај на историју САД-а. Изложеност владиног учешћа у скандалу довела је до оставке Рицхарда Никона 1974. године, постајући прекретницу у борби за транспарентност и политичку одговорност. Поред тога, случај водене ведре такође је ојачао слободу штампе и важност истражног новинарства.

<Х2> Закључак
<п> Филм “Марк Феел: Човек који је узнемирило Белу кућу” приказује причу о осјећају Марк, агента ФБИ-а који је одиграо пресудну улогу у истрази скандала са водом. Кроз његову храброст и одлучност, осећали су се изложили корупцију у влади и допринели једу председника. Његова прича је подсетник на снагу појединца да направи разлику и бори се за истину и правду.