Шта је јеврејска женска

<Х1> Женка Јевреја

<п> Када говоримо о женској речи у Португалку, обично додајемо суфикс или променимо престанак речи. У случају “Јевреја”, женствена је “Јевреја”.

<п> Реч “Јеврејин” је мушко именица која се односи на особу која практикује јудаизам или ко припада јеврејском народу. Женско, “јеврејски”, користи се за позивање жени која практикује јудаизам или ко припада јеврејском народу.

Важно је напоменути да женствени “јеврејски” није “јеврејски” или “јеврејски”, јер неки људи могу помислити. Тачна ствар је да се користи “Јеврејин” да се односи на јеврејску жену.

<п> Поред тога, важи је да се женка “рабина”, који је религијски вођа јудаизма, је “рабин”. Као и у “Јевреји”, суфикс “-а” је додат да би назначио женски жанр.

<п> Занимљиво је приметити како португалски језик има посебна правила за формирање женствене неке речи, а то укључује израз “Јеврејин”. Ова правила су важна како би се осигурала равноправност полова на језику и избегавање употребе неадекватних или увредљивих услова.

<п> Надам се да ће овај чланак разјаснити вашу сумњу у женску “Јевреју”. Ако имате више питања у вези са темом, слободно питајте!