јабука са лабавом корема или држи црево

<Х1> Јабука са лабавом корема или држи црево?

<п> Када је у питању цревно здравље, сумње се појављују о томе која храна може да помогне или нарушава функционисање црева. Једна од намирница која ствара питања у вези с тим је Аппле, посебно када се конзумира са шкољком.

<Х2> Аппле и његова кора

<п> Јабука је веома популарно воће и позната по здравственим даватима. Богат влакнима, витаминима и антиоксидантима, то је одлична опција за укључивање дневне исхране. Међутим, многи се питају да ли је боље конзумирати јабуку са или без шкољке.

<п> Јабучна кора је важан извор нерастворљивих влакана, који помажу у исправном функционисању црева. Ова влакна помажу да повећају јачину столице и стимулишу цревни транзит спречавањем опстипације.

<Х3> Јабука са лабавим корема или држи црево?

<п> Иако је јабука богата влакнима, неки извештавају да потрошња воћа за шкољке може проузроковати ослобађање столице. То је због присуства пектина, растворљиви влакник који се налази у јабуку.

<п> Пектин је влакна која има могућност апсорпције воде и формирање гела у цревима. Овај гел може помоћи ублажавању измена и олакшати њихов пролаз кроз црево, што може резултирати лоосерским столицама.

<стронг> Важно је нагласити да свако тело различито реагује на храну, а ефекат шкољке јабуке може варирати од особе до особе. Неки могу доживети лаксативни ефекат, док други можда не осећају никакве промене у цревном функционисању.

<п> Ако имате гут и желите да конзумирате јабуку са шкољком да бисте помогли регулисању цревног транзита, препоручује се постепено повећати унос влакана и пити пуно воде да би се донело нелагодно.

<п> С друге стране, ако већ будете изгубили црева, а огулите јабуку погоршавају ово стање, назначено је да смањи потрошњу љуске или одлучи да конзумира јабуку без шкољке.

<О ол>
<ЛИ> Покушајте са различитим облицима Аппле-ове потрошње, попут куваног, печеног или у облику сока, да бисте видели које најбоље одговара вашем телу.
<ЛИ> Ако имате било каквог конкретног здравственог стања, као што је синдром иритабилног црева, важно је да се консултујете са лекаром или нутриционистом пре него што направите било какве промене у исхрани.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Предности јабуке са пилицом
<Хх> Предности огуљене јабуке


<тди>
<Тр>
<ТД>
<ул>
<ЛИ> Помаже у регулису црева
<ЛИ> Извор нерастворљивих влакана
<ЛИ> Промовише социту
<ЛИ> Доприноси кардиоваскуларним здрављем


<ТД>
<ул>
<ЛИ> Олакшава варење
<ЛИ> Смањује ризик од контаминације пестицида
<ли> Избегавајте цревну нелагоду у осетљивим људима
<ЛИ> Смањује ризик од алергија на храну




<п> Укратко, огуљена јабука може и пустити и приложити црево, у зависности од индивидуалног одговора сваке особе. Важно је да посматрате како ваше тело реагује на потрошњу воћа и прављење потребних адаптација у вашој исхрани.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/123456789" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>