Медаља против зле молитве

<Х1> Медаља против зла молитве

<п> Медаља против лоше молитве је предмет преданости које је католички веран широко користио. Има низу симболичких елемената који представљају заштиту од сила зла и заговоре Девице Марије.

<Х2> Порекло медаље против зле молитве

<п> Медаља против сиромашне молитве има своје поријекло у појаву Девице Марије у Санта Цатарини Лабарре, почетника сакупљања у паризу у Паризу 1830. Током изгледа затражила је да се девица затражи да буде сортирана медаља Следеће регистрације: “Мари је зачела без греха, молите се за нас који вам прибегавамо” и “О Мари је зачела без греха, моли се за нас који вас прибегавају.”

<Х3> Елементи медаље против зле молитве

<п> Медаља против зле молитве има неколико симболичких елемената који представљају заштиту од зла. Међу њима, истичу се:

<ул>
<ЛИ> Стих медаља, који доноси слику наших дама како корача на главу змије, симболизује победу над злом;
<ЛИ> Слика наше даме милости, која представља заговорник Дјевице Марије;
<ЛИ> Натпис “О Мариа је зачела без греха, молите се за нас који вам прибегавамо”, што је молитва заштите;
<ЛИ> Крст, који симболизује хришћанску веру;
<ЛИ> Звезде, које представљају божанско светло;
<ЛИ> Срце, које симболизује Маријину љубав према својој деци;
<ЛИ> Зраци, који представљају милости које Мари пропадају онима који је позивају.

<Х2> Како се користи медаља против лоше молитве

<п> Медаља против лоше молитве може се користити на више начина. Неке верне то користи као привезак, да увек носимо заштиту наше даме. Други га су ставили на истакнуто место у својим домовима, попут олтара или стања преданости. Важно је да се медаља користи са вером и преданошћу, као стални подсетник божанске заштите.

<Х2> Важност медаље против зле молитве

<п> Медаља против лоше молитве је симбол заштите и преданости врло важан за католике. Подсећа нас на стално присуство наше даме у нашем животу и помаже нам да се суочимо са потешкоћама и искушењима свакодневног живота. Поред тога, медаља нас подсећа на важност молитве и заговорних светаца у нашу духовну шетњу.

Укратко, медаља против зле молитве је предмет преданости који представља заштиту од сила зла и заговорник Девице Марије. Његова употреба је начин изражавања наше вере и тражење божанске заштите у свим областима нашег живота.