најбољи начин да очистите ухо

<Х1> Најбољи начин за чишћење уха

<П> Уши за чишћење је важан део личне хигијене, али будите опрезни да не узрокујете штету. У овом чланку ћемо разговарати о најбољем начину да се сигурно и ефикасно очистимо ухо.

<Х2> Зашто очистити уши?

<п> Чишћење ушију је неопходно за уклањање вишка воска и прљавштине који се накупљају током времена. Восак за уши, такође познат и као целуме, природно је произведен од стране тела како би заштитила ушни канал. Међутим, када се вишите, то може изазвати нелагоду и чак наштетити саслушању.

<Х3> Како правилно очистити уши?

<п> Најбољи начин за чишћење ушију користи меке и сигурне методе. Ево неких савета:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Избегавајте употребу памучних бриса: памучни брис може даље гурнути восак у ухо, изазивајући опструкцију, па чак и повреде. Боље је избегавати употребу памучних брисаца да бисте очистили уши.
<ЛИ> <стронг> Користите топлу воду: сигуран начин за чишћење ушију користи топлу воду. Напуните шприцу за уши топлом водом и нагните главу у страну. Капљајте воду у ухо и оставите да наравно да напусти.
<ЛИ> <стронг> Цонсулт а лекара: Ако сте претерани восак или осетите нелагодност у ушима, препоручује се консултација са стручњаком лекара. Он може сигурно и правилно очистити.

<Х2> Додатна нега

<п> Поред редовних чишћења уши, важно је предузети додатну негу за одржавање здравља слуха:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Избегавајте да уметнете чудне објекте: Никада не уметните предмете као што су спајалице, тастери или цотонтес у уху. То може проузроковати озбиљне повреде.
<ЛИ> <стронг> Заштитите уши: Користите заштитнике уха у бучним окружењима или када се дуго изложете високим шумама током дужег временског периода.
<ЛИ> <стронг> Избегавање прекомерне употребе слушалица: Дуготрајно коришћење високих јалних слушалица може проузроковати оштећење саслушања. Користите их умјерено.

Увек запамтите да је здравље ушију важно и било који проблем треба да процени здравствени радник. Следите горе наведене савете да бисте сигурно очистили уши и одржали добро здравље слуха.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.маиоцлиниц.орг/дососеасес-цондионтионтионс/еарвак-блоцкаге/екперт-ансверс/еарвак-ремовал/фак-20058208 "ТАРГХТ = "_Бланк"> Маио клинику-Еарвак-умовање / А>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.хеалтхлине.цом/хеалтх/хов-то-цлеан-иоур-еарс#до%Е2%80%99с-анд-дон%Е2%80%99С" Таргет = "_Бланк"> Здравствена линија – Како очистити уши

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>