Који је генерички коид Д

Генерички коид Д је калијум диклофенак. Овај је лек нестероидни противупално (НЦАС) који има аналгетичне, противупално и антипиреће.

<Х1> Генериц коида Д: Калијум диклофенак

<Х2> Шта је коид д?
<П> Коид Д је дрога која садржи калијум диклофенак као активни састојак. Назначено је за олакшање бола и упале, попут болова мишића, болови у зглобовима, главобоље, менструални грчеви, између осталих.

<Х2> Како функционише Калијум Диклофенац?
Калијум диклофенак који делује инхибицијом производње супстанци у телу званом простагланди, који су повезани са упалом, болом и грозницом. Стога помаже у смањењу упале, ублажавање болова и смањује температуру.

<Х2> Пополологија Калијум диклофенак
<п> Калијум диклофенак треба да се користи у складу са лекарским саветом. Препоручена доза може се разликовати у складу са условом да се третира и појединачни одговор сваког пацијента. Важно је правилно следити упутства лекара и не прелазите препоручену дозу.

<Х2> Нежељени ефекти калијум диклофенака
<п> Баш као и сваки лек, калијум диклофенак може изазвати нежељене ефекте. Неки од најчешћих ефеката укључују главобољу, вртоглавицу, мучнину, повраћање, бол у трбуху, пролив, између осталих. Ако се појаве упорни или више озбиљнијих нуспојава, важно је потражити лекарску помоћ.

<Х2> Контраиндикације калијум диклофенака
<п> Калијум Диклофенак је контраиндициран за пацијенте са алергијом на диклофенак или другим НСАИД-овима, пацијентима са активним пептичким чиром, пацијенти са тешким затајењем срца, пацијенти са озбиљним оштећењем бубрега, између осталих осталих услова. Важно је да обавестите лекара о било којем постојећем здравственом стању пре него што започнете употребу лека.

<Х2> Где купити генерички коид д?
<п> Генерички калијум Диклофенак Коиденац може се наћи у апотекама и дрогеријама, након презентације рецепта. Важно је стећи лек у поузданим установама и правилно следити смернице лекара.

<Х2> Референце:
<О ол>
<ли> хттпс: //ввв.анвиса.гов.бр/датависа/фила_була/фрмвисуализалубула.асп? пронутрансацао = 11120172017 & пиданеко = 4696162
<ли> хттпс: //ввв.минхавида.цом.бр/сауде/булас/3132-дицлофенацо-де-постио

<п> Овај блог је информативан и не замењује медицинске консултације. Увек се обратите здравственом раднику пре него што започнете било који третман.