Мој пас се гуши шта да ради

<Х1> Како се понашати када се ваш пас угуше

<П> Имати пса је дивно искуство, али такође долази са многим одговорностима. Једно је да осигура сигурност и добробит вашег кућног љубимца. Нажалост, пси се могу гушити објектима или храном, што може бити застрашујући за власнике. На овом блогу разговарати о томе шта да радимо када се угуше ваш пас.

<Х2> Идентификација знакова гушења у псу

<п> пре дјеловања, важно је знати како да идентификујете знакове које је ваш пас угушен. Неки од уобичајених сигнала укључују:

<ул>
<ли> Постојани кашаљ
<ЛИ> Тешкоћа у дисању
<ЛИ> Често гушење
<ЛИ> Прекомерна саливација
<ЛИ> Нелагодност или узнемиреност

<п> Ако приметите било који од ових знакова, важно је брзо дјеловати да помогнете свом псу.

<Х2> Шта да радите када се ваш пас гуши

<п> Када се ваш пас гуши, важно је остати миран и следити исправне кораке како бисте вам помогли. Ево неких мера које можете узети:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Процијените ситуацију: Проверите да ли је пас заиста угушен и постоји видљив објекат у устима или грлу.
<ЛИ> <стронг> Покушајте да уклоните објект: ако можете видети објект и сигурно га дохватити, покушајте да га лагано уклоните. Користите пинцете или прсте да бисте уклонили објект, пазите да га не више гурнете још у.
<ЛИ> <стронг> Извршите Хеимлицх-ов маневар: ако је објект заглављен и не можете га уклонити, важно је да на свом псу важно уклоните, важно је да на свом псу не можете да уклоните Хеимлицх-ов маневар. За мале псе можете држати пса наглавачке и нанесите притисак на подручје стомака. За веће псе можете покушати да притиснете дијафрагму пса рукама.
<ЛИ> <стронг> Потражите професионалну помоћ: Ако вам пас остане угушени чак и након покушаја да уклони објект и изврши Хеимлицх-ов маневар, од суштинског је значаја да одмах тражите ветеринарску помоћ. Ветеринари имају знање и алате потребне за бављење ванредним ситуацијама.

<Х3> Превенција је кључ

<п> Иако је важно знати како се понашати када се ваш пас угуше, превенција је увек најбоља опција. Ево неколико савета да спречите да ваш пас гуши:

<ул>
<ЛИ> Избегавајте давање мале или тврде хране која се може прогутати целокупно.
<ЛИ> Пресеците храну на мале комаде пре него што их нудите свом псу.
<ли> Избегавајте остављање малих предмета у досегу вашег пса, као што су играчке или делови објеката који се могу прогутати.
<ЛИ> Надгледајте свог пса док једе или игра са предметима.

<п> Запамтите, сигурност вашег пса је ваша одговорност. Будите спремни да делују у ванредним ситуацијама и увек тражите професионалну помоћ када је то потребно.