мој пас је узео ибупрофен шта да ради

<Х1> Мој пас је узео ибупрофен: Шта да радим?

<п> Ако сте открили да је ваш пас узео Ибупрофен, важно је брзо да се понашате брзо да бисте осигурали сигурност и добробит вашег љубимца. Ибупрофен је уобичајени лек који се користи за ослобађање бола и упале код људи, али могу бити изузетно токсични за псе.

<Х2> Зашто је Ибупрофен опасан за псе?

<п> Ибупрофен припада класи лекова названих нестероидних противупалних лекова (НСАИД). Ови лекови могу проузроковати бројне озбиљне нежељене ефекте на псе, укључујући оштећење стомака, црева, јетре и бубрега.

<п> Поред тога, пси метаболизују ибупрофен другачије од људи, што значи да чак и мала доза може бити фатална за њих.

<Х3> Ибупрофен потпорни знакови у пасама

<п> Ибупрофен Трорни знакови у пасама могу се разликовати, али неки од најчешћих симптома укључују:

<ул>
<ЛИ> Повраћање
<ЛИ> Диареја
<ЛИ> Губитак апетита
<ли> Летхарги
<ЛИ> Болови у трбуху
<ЛИ> Крв у столици
<ЛИ> Дехидрација

<п> Ако посматрате било који од ових симптома у свом псу и осумњиченом да је уносио ибупрофен, неопходно је да одмах тражите ветеринарску помоћ.

<Х2> Шта да радим ако је пас узео Ибупрофен?

<п> Ако знате да је ваш пас узео Ибупрофен, следите ове кораке:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Не покушавајте да изазовете повраћање: За разлику од људи, повраћање пса може бити опасно. Зато не покушавајте да свој псе натерате код куће.
<ЛИ> <стронг> Контактирајте ветеринара: одмах позовите ВЕТ и обавестите ситуацију. Они ће моћи да пруже посебне смернице засноване на тежини вашег пса и количине Ибупрофена унесене.
<ЛИ> <стронг> Узми свог пса у ветеринар: ако ветеринар препоручује, одведи свог пса на лице-у-одјеће процене. Они ће моћи да обављају прегледе и започну правилно лечење.
<ЛИ> <стронг> Слиједите упутства ветеринара: је од суштинског значаја да следите све ветеринарске упутства и рецепте како би се осигурало опоравак вашег пса.

<п> Запамтите да је време од суштинског значаја када је у питању тровање ибупрофен у псима. Што брже делује, веће су шансе за позитиван исход.

<Х2> Превенција је најбоља опција

<п> Најбољи начин да се спречи да ваш пас узима ибупрофен је да га држите ван домашаја људских лекова. Обавезно чувајте све лекове на сигурним и затвореним местима.

<п> Ако сумњате да је ваш пас можда јео неки лек, чак и ако није сигуран, увек је боље контактирати ветеринар за смернице.

<п> Запамтите да само-лек за кућне љубимце може бити изузетно опасан и чак фаталан. Увек се обратите ветеринару пре него што управљате било ког лека свом псу.