Мој син је врло мршав шта да ради

<Х1> Како помоћи мом детету да добије тежину здраво

<п> Ако сте забринути да је ваше дете врло мршаво, важно је потражити начине да вам помогне да вам се здраво добијате у тежини. У овом чланку ћемо се позабавити неким саветима и стратегијама да помогнемо у овом процесу.

<Х2> 1. Посаветујте се са лекаром

<п> Пре него што започнете било какве промене у исхрани или начину живота вашег детета, од суштинског је значаја да се консултујете са лекаром. Он може да процени здравље његовог детета, идентификује могуће узроке танкости и наведите најбољи начин да се следи.

<Х2> 2 Избалансирана храна

<П> Избалансирана исхрана је од суштинског значаја за здраву дебљање. Проверите да ли ваше дете конзумира различите хране, укључујући протеине, угљене хидрате, здраве масти, воће, поврће и поврће.

<Х3> 2.1. Протеини

<п> Протеини су основни за раст и развој тела. Укључите изворе протеина у све оброке вашег детета, попут мршавог меса, рибе, јаја, млекаре и махунара.

<Х3> 2.2. Угљених хидрата

<п> Угљиви хидрати пружају енергију тела. Одлучите се за сложене угљене хидрате, попут целог хлеба, браон пиринча, слатки кромпир и пуну тјестенину.

<Х3> 2.3. Здраве масти

<п> Здраве масти су важне за правилно функционисање тела. Укључите храну као што су авокадо, маслиново уље, матице и семенке у дијети вашег детета.

<Х3> 2.4. Воће, поврће и поврће

<п> Ова храна су богата витаминима, минералима и влакнима. Охрабрите своје дете да конзумира разноликост воћа, поврћа и поврћа дневно.

<Х2> 3. Чести оброци

<п> Понудите своје дете честе оброке током целог дана. Поделите главне оброке у мање порције и укључите здраве грицкалице између њих. Ово ће помоћи повећању дневног уноса калорике.

<Х2> 4. Правилна физичка активност

<п> Поред уравнотежене исхране, важно је да ваше дете редовно вежба физичку активност. Ово ће помоћи подстицању апетита и промовисати мишићну масу.

<Х2> 5 Стрпљење и емоционална подршка

<п> Процес прорачуна тежине може потрајати и од суштинског је значаја да сте стрпљиви и нудите емоционалну подршку свом детету. Избегавајте да га притиснете или дајете негативне коментаре о вашем изгледу.

<Х2> Закључак

<п> Помагање вашем детету да добије тежину на здравом путу захтева уравнотежен приступ, укључујући одговарајућу исхрану, физичку активност и емоционалну подршку. Не заборавите да се увек консултујете са лекаром пре него што започнете било какве промене у рутини вашег детета.