Моје ухо има ни шта да радим шта да радим

<Х1> Моје ухо нити: шта да радим?

<П> Јесте ли икада прошли кроз ситуацију осећаја покривеног уха? То је непријатно осећај који може утицати на саслушање и изазвати нелагоду. На овом блогу разговарајмо о могућим узроцима овог проблема и шта да се уради да се ослободимо нелагодности.

<Х2> Узроци прекривеног уха

<П> Прекривено ухо може проузроковати неколико фактора, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Акумулација церуме: Церуме је супстанца коју производи уши у ушима да би га заштитили. Међутим, када постоји претерано накупљање целуме, може ометати ушни канал и изазвати осећај покривеног уха.
<ЛИ> Инфекције: ЕАР инфекције, као што су Отитис медији, могу проузроковати да се ушни канал блокира и последично покривено ухо.
<ЛИ> Атмосферски притисак: нагле промене атмосферског притиска, као што је лет или зарон, могу изазвати зачепљење ушију.
<ЛИ> Прехладе и алергије: грип, прехлада и алергије могу проузроковати упалу у респираторном тракту и последично утицати на саслушање.

<Х2> Шта да се уради да се ослободи нелагодности

<П> Ако је ваше ухо покривено, неке мере могу помоћи у ослобађању нелагодности:

<ул>
<ЛИ> <стронг> назални деконгестанти: У случају опструкције наза, употреба носних деконских декона може помоћи да очистите дисајне путеве и ослободи сензације покривеног уха.
<ЛИ> <стронг> Валсалва маневар: Овај маневри се састоји од затварања уста и носа и да се малим притиском протера протеривање ваздуха кроз уши. Може вам помоћи да изједначи притисак у ушима и ублажава нелагодност.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте употребу памучних бриса: Употреба памучних брисаца може гурнути ценууме у ушни канал, што је проблем још гори. Важно је избећи ову праксу и тражити лекара специјалисте за правилно уклањање целуме.

<Х3> Када да видите лекара

<п> У неким случајевима, покривено ухо може бити симптом озбиљнијег проблема. Важно је потражити отоларинголог ако:

<ул>
<ЛИ> Осјећај покривеног уха траје више од недељу дана;
<ЛИ> Постоји интензивна бол у ушију;
<ЛИ> Крварење је у уху;
<ЛИ> Постоји губитак слуха;
<ли> У уху је константна тинитус.

<п> Закључно, покривено ухо може бити узроковано из више разлога, од акумулације целумија на инфекције. Да бисте ослободили нелагоду, могуће је прибећи једноставним мерама као што су употреба носних деконтинаца и маневријева Валсалва. Међутим, важно је потражити медицинску помоћ ако симптоми и даље постоје или ако постоје други знакови упозорења.