мин или ја шта је тачно

<Х1> Мин или ја: Шта је у реду?

<п> Када је у питању граматике, сумње се појављују како да напишу одређене речи или изразе. Једно од питања која често изазива конфузију је разлика између “мин” и “ја”. У овом чланку ћемо разјаснити једном и за све што је тачно.

<Х2> Употреба “Мин”

<П> Пре свега, важно је нагласити да реч “мин” не постоји на португалском језику. Ако имате сумње између “мин” и “мене”, одговор је једноставан: тачан је увек “ја”.

<Х2> Употреба “МЕ”

<п> “МЕ” је тоник коси лична замјеница, односно користи се за позивање особи која индиректно прими акција глагола. Такође се може користити као додатак неким предлозима, као што су “за”, “са” и “од”.

<П> Примери:

<О ол>
<ЛИ> Дао ми је поклон.
<ЛИ> Можете рачунати на мене.
<ЛИ> Ова песма је за мене.

<Х3> Избегавање уобичајених грешака

<п> Уобичајено је видети грешке споразума који укључују употребу “мене”. Многи људи користе “мене” као предмет реченице, када би у ствари права ствар била да се користи “ја”. Погледајте примере:

<п> Погрешно: “Јуче сам ишао у биоскопе.”
<п> Тачно: “Јуче сам отишао у биоскопе.”

<п> Погрешно: “Ја и она ће путовати заједно.”
<п> Тачно: “Ја и она ће путовати заједно.”

<П> Стога је важно бити свестан да не направите ову врсту грешке.

<Х2> Закључак

<п> Укратко, тачан облик је увек “ја”. “Мин” не постоји на португалском језику. Користите “ја” када се позивате на особу која је индиректно примила радњу глагола или као допуна неких предлога. Избегавајте употребу “мене” као предмет реченице, у овом случају, користите “ја”. Надамо се да ће овај чланак појаснити ваша питања о исправној употреби “мин” или “мене”.