Резиме јавног министарства

<Х1> Јавна служба тужилаштва: резиме о његовим функцијама и перформансама

<Х2> Увод
<п> Јавна служба тужилаштва је суштинска институција за гаранцију правног поретка и основна права друштва. У овом блогу ћемо истражити главне функције и перформансе јавне тужилаштва, као и решавање неких радозналости о овој важној институцији.

<Х2> Шта је јавна тужилачка служба?
<п> Јавна служба тужилаштва је аутономна и независна институција која делује у одбрани интереса компаније и у надзору о поштовању закона. Његова главна функција је осигурати поштовање устава и основних права, тражећи правду и заштиту грађана.

<Х3> Јавна тужилачка служба
<п> Јавна служба тужилаштва има неколико функција, које могу да разликују земљу и постојеће законодавство. У Бразилу су главне функције услуге јавног тужилаштва:

<О ол>
<ЛИ> Одбрана правног поретка
<ЛИ> Одбрана основних права
<ЛИ> Одбрана јавне баштине
<ЛИ> Одбрана заштите животне средине
<ЛИ> Заштита потрошача
<ЛИ> Одбрана административног морала

<Х3> Јавна тужилачка служба
<п> Јавни тужилачки сервис делује у различитим областима, као што је кривично право, грађанско право, право рада, закон о животној средини, између осталих. Поред тога, јавна служба тужилаштва може предложити судске акције, истражити злочине, промовисати екстрајужбене споразуме, надгледати поштовање закона и деловати као спољни контролни тијев.

<Х2> Раднице о јавном тужилаштву
<п> Јавна служба тужилаштва има неке занимљиве особине. Погледајте неке радозналости:

<ул>
<ЛИ> Јавна тужилачка служба је институција која је присутна у неколико земаља, са варијацијама у њеној структури и атрибуцијама;
<ЛИ> у Бразилу, јавна тужилачка служба састоји се од чланова који обављају дужности тужилаца и тужилаца Републике;
<ЛИ> Јавна служба тужилаштва може да делује и у криминалном сфери, истражујући и оптужујући злочине и у грађанској сфери, бранила интересе друштва;
<ЛИ> Јавна служба тужилаштва једна је од најважнијих институција за гарантовање владавине закона и демократије;
<ЛИ> Јавна служба тужилаштва може да делује независно, без политичког или економског уплитања.

<Х2> Закључак
<п> Јавна служба тужилаштва игра кључну улогу у одбрани права и интереса друштва. Њихове функције и перформансе су од суштинског значаја за гаранцију правде и поштовања закона. Надамо се да је овај блог помогао да разјасни још више о тужиоцу и њеном значају за друштво.