Министар мореира алвес

<Х1> Министар мореира Алвес: Истакнути правник

<п> Министар Мореира Алвес је био познати бразилски правник који је оставио важну заоставштину за право у земљи. На овом блогу ћемо истражити живот и каријеру овог славног суда и истичући њихове доприносе и достигнућа.

<Х2> Биографија

<п> Мореира Алвес рођена је 19. децембра 1921. године у граду Сао Јоао Дел-Реи, у Минас Гераис. Дипломирао је закон са Савезног универзитета Минас Гераис и касније је стекао титулу лекара закона са Универзитета у Сао Пауло.

<п> Његова правна каријера почела је као адвокат, али убрзо се придружила правосуђу, именовани су судију Суда правде Минас Гераис-а. 1975. године именовао га је тада -Пресидент Ернесто Геисел да заузима слободно место у Врховном савезничком суду (СТФ).

<Х2> Стф пракса

<П> Као министар Врховног суда, Мореира Алвес је имала истакнуте перформансе, учествујући у важним пресудама и доприносећи развоју закона у Бразилу. Његов наступ је обележио одбрану основних права и потрага за социјалном правом.

<п> Један од најимблематичних случајева у којима је поступао је пресуда Закона о амнестији 2010. године. Мореира Алвес је био један од министара који су гласали за ваљаност закона, који је дао амнестију политичким злочинима почињеним током војног режима . / П>

<Х2> Легаци

<п> Министар Мореира Алвес оставио је важну заоставштину бразилског закона. Његов наступ у Врховном суду допринело је консолидацији основних права и одбрани демократије. Поред тога, његов етички став и посвећен је правди послужио као пример за многе правне правнике.

<п> Мореира Алвес је умрла у 2019. години у доби од 97 година, остављајући јаз у правном свету. Њихов путању и доприносима увек ће се увек памтити и проучавати они који су посвећени проучавању закона.

<Х3> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.стф.јус.бр/портал/цмс/вертекс.асп? сервицо = библиотекабанотект & пагина = БИОГРАФИМИНИСТРОС & ИТЕМ = МИОГРАИЛААЛВЕС "> Врховни суд – Биографија министара
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.цоњур.цом.бр / 2019-јул-22/море-мореира-алвес-менистер-стаф-1975-1988 "> Правне консултанта-диес Мореира Алвес, министар СТФ од 1975. до 1988.

<п> <стронг> Овај блог је почаст министру мореији и има за циљ да шири своју путању и доприносе бразилском закону.