Тужилац шта то значи

<Х1> Шта значи јавна тужилачка служба?

<п> Јавна служба тужилаштва је суштинска институција за друштво, одговорне за осигурање правног поретка, појединачних и колективних права и одбране интереса друштва у целини.

<Х2> Јавна тужилачка служба

<п> Јавна тужилачка служба има неколико дужности и функција, које могу варирати у зависности од земље и усвојеног правног система. У Бразилу, на пример, јавна тужилачка служба је подељена у специјализоване филијале, попут савезног тужиоца, државног тужиоца и радног тужиоца.

<П> Међу главним функцијама јавног тужилаштва, можемо да истакнемо:

<О ол>
<ЛИ> Одбрана основних права;
<ЛИ> Перформансе у кривичној области, истражујући и промовишу кривичне акције;
<ЛИ> Одбрана јавног наслеђа;
<ЛИ> Перформансе у цивилној области, промовишући акције ради заштите појединачних и колективних права;
<ЛИ> Стручност у радном подручју, надгледајући усклађеност са законима о раду;
<ЛИ> Перформансе на изборној области, обезбеђујући глаткоћу изборних процеса;
<ЛИ> Стручност у области заштите животне средине, штитећи околиш и борбу против еколошких злочина;
<ЛИ> Стручност у области детињства и младости, штити права деце и адолесцената;
<ЛИ> Стручност у области заштите потрошача, надгледајући усклађеност са законима о заштити потрошача.

<Х2> Јавна тужилачка служба

<п> Јавна тужилаштва се састоји од чланова, који су тужиоци и тужиоци, одговорни за представљање Агенције у судском и вањашком поступку. Поред тога, јавна тужилачка служба има административне сервере, које помажу у активностима Агенције.

<п> Структура јавне тужилаштва може се разликовати од стране земље и тренутног законодавства. У Бразилу, на пример, јавна тужилачка служба је организована у каријери, са различитим нивоима хијерархије и задатака.

<Х3> Значај јавне службе тужилаштва

<п> Јавна тужилаштва игра кључну улогу у друштву, делујући као закон фискални и бранитељ интереса друштва. Његова акција је од суштинског значаја за гарантовање правде, једнакости и поштовања основних права.

<п> Поред тога, јавна служба тужилаштва игра важну улогу у спречавању и борби против корупције, одбране животне средине, заштите права деце и адолесцената, у надзору за поштовање закона о раду, између осталих области. < / п>

<П> Укратко, јавна тужилачка служба је изузетно важна институција за друштво, чији је главни циљ промовисања правде и бранити интересе колективности.