Песме о Ватер Даи

<Х1> Песме о водама

<п> Водени дан се обележава 22. марта и има за циљ да људи буду свесни важности овог природног ресурса за живот на планети. Да би прославили овај важан датум, ништа боље него слушати песме које говоре о води и његовом очувању. У овом блогу одабрали смо неке песме које се баве овом темом на инспиративни и свестан начин.

<Х2> 1. “Вода” – Јорге Палма
<п> Ова песма португалски певачица Јорге Палма је права химна у води. Помоћу песничке текстове и околне мелодије, музика нас чини да размишљам о важности ове функције и потреба да се то сачувамо.

<Х2> 2 “Вода за пиће – Том Јобим
<п> Саставио Том Јобим и Винициус де Мораес, ова песма је босса Нова Цлассиц. Поред довођења глатке и ангажовања мелодије, текст говори о важности воде за угушење жеђи и потребу да се то цени.

<Х2> 3. “Минерална вода” – Тимбалада
<п> ТИМБАЛАДА БАНД, познат по својим анимираним и ритмичким песмама, такође се бави темом воде у једној од њихових песама. “Минерална вода” говори о важности воде за пиће да би остала хидрирана и здрава.

<Х2> 4. “Ватер Вива” – Гал Цоста
<п> Ова песма Тумачена од стране ГАЛ Цоста доноси поруку обнове и виталности, упоређујући живе воде у осећај који нас оживљавамо. Песничке текстове и упечатљив глас Гал Цоста чине ову песму истинским уметничким деловима.

<Х2> 5 “Кишни вода на мору” – Лулу Сантос
<П> С сложењем који говори о важности искориштавања кишнице до водене љубави и живота, ова песма Лулу Сантос доноси поруку одрживости и еколошке свести.

<Х3> Закључак
<п> Музика има моћ да пренеше важне поруке и осети људе на питања као што је очување воде. Ово су само неке од песама које се баве овом темом на инспиративни и свестан начин. Уживајте у дану воде да бисте преслушали ове песме и размишљали о важности ове функције за живот на планети.