Не знате да сте храм Светога Духа

<Х1> Зар не знате да сте храм Духа Светога?

<п> Када је у питању храм, обично мислимо на физичко место, зграду у којој се људи окупљају да обожавају Бога. Међутим, Библија нас учи да је свако од нас, као хришћана, храм Светога Духа.

<Х2> Шта значи бити храм Светога Духа?

<п> значи да Свети Дух пребива у нама, што живи у нашим срцима и води нас на нашем духовном путовању. Он нам омогућава да нас јача и трансформишемо на Христову слику.

<Х3> Важност бриге о храму

<п> Баш као што је грађевина потребно одржавање и негу, такође морамо да водимо рачуна о нашем телу, што је храм Духа Светога. То укључује бригу о нашем физичком, менталном и духовном здрављу.

<стронг> 1. Физичко здравље:
<п> Морамо се побринути за нашу исхрану, редовно вежбати и довољно се одмарати. Наше тело је дар од Бога и морамо бити захвални за њега, бригу о њему на најбољи могући начин.

<стронг> 2. Ментално здравље:
<п> Важно је да се бринете о нашем уму, избегавајући негативне мисли и тражење емоционалне равнотеже. Медитација о Божјој речи и молитви су практици које нам помажу да се обнављамо ума и имамо здраву перспективу живота.

<стронг> 3. Духовно здравље:
<п> Морамо нахранити своју веру, тражити интимно заједништво са Богом кроз читање Библије, молитве и учешћа у заједници вере. Свети Дух нас води и учи нас да живимо према Божјој вољи.

Како се бринути о храму Светога Духа?
<О ол>
<ЛИ> Потражите здраву и уравнотежену исхрану.
<ЛИ> Редовно вежбајте вежбање.
<ли> Доста се одмара.
<ли> Избегавајте негативне мисли и тражите емоционалну равнотежу.
<ЛИ> Прочитајте Библију дневно и медитирајте на Божју реч.
<ЛИ> Тражите заједништво са Богом кроз молитву.
<ЛИ> Учествујте у вери заједници.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<х> Предности бриге о храму


<тди>
<Тр>
<ТД> Побољшање физичког и менталног здравља

<Тр>
<ТД> Већа интимност са Богом

<Тр>
<ТД> Способност да се други ефикасније служи другима

<Тр>
<ТД> Унутрашња трансформација


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>