зачепљен нос у трудноћи: шта да радим

<Х1> зачепљени нос у трудноћи: шта да радим

<п> Када је жена трудна, она је подвргла неколико промена у њеном органу због хормоналних промена и раста бебе. Једна од уобичајених жалби током трудноће је зачепљени нос, који може изазвати нелагоду и потешкоће у дисању. На овом блогу разговарајмо о зачепљеном носу у трудноћи и шта да се уради да се ублажи овај симптом.

<Х2> Узроци зачепљеног носа у трудноћи

<п> Зачепљени нос у трудноћи, познат и као назално загушење, углавном је узроковано хормоналним променама које се јављају у женском телу. Током трудноће, нивои естрогена повећава, што може довести до отеклина назалне слузокоже и повећане производње слузи. Поред тога, повећана јачина крви такође може допринети зачепљеном носу.

<Х2> Како ублажити зачепљени нос у трудноћи

<п> Постоје неке мере које се могу усвојити за ублажавање зачепљеног носа у трудноћи:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> ОКРИВОСТИФИКАЦИЈА Околина: Чување окружења у којем сте влажни, можете помоћи у ослобађању зачепљеног носа. Користите влажни ваздух или ставите посуду воде у собу.
<ЛИ> <стронг> течности за пиће: који остаје хидриран је важан током трудноће и може помоћи у смањењу зачепљеног носа. Пијте пуно воде и других здравих течности.
<ЛИ> <стронг> Радити назално прање: Коришћење физиолошког решења за прање назалних прања могу вам помоћи да очистите дисајне путеве и ублажите зачепљени нос. Консултујте се са лекаром да бисте сазнали који је производ најприкладнији за вас.
<ЛИ> <стронг> Подизање наглавља: ​​ Спавање са вишом главом може вам помоћи да смањите зачепљени нос. Користите додатне јастуке за подизање наглавља.

<Х2> Када тражите медицинску помоћ

<п> Иако је зачепљени нос уобичајен током трудноће, у неким случајевима можда је потребно потражити медицинску помоћ. Ако имате потешкоћа у дисању, грозница, интензивна главобоља или друге забрињавајуће симптоме, важно је контактирати лекара за одговарајућу процену и смернице.

<п> надамо се да ће ови савети помоћи ублажити зачепљени нос у трудноћи. Увек запамтите да се пре него што започнете лек или користите лекове. Свака трудноћа је јединствена и захтева специфичну негу.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3279170/ "таргет =" _бланк "> Загушења и спавања – непослушан дисање у трудноћи >
<ЛИ> <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3279170/ "таргет =" _бланк "> назални загушеност у трудноћи

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>