Нарација о Исусовом рођењу

<Х1> Исусово рођење: прича о љубави и нади

<п> Исусово рођење је један од најзначајнијих догађаја у историји човечанства. То је прича која је испричана и прославила више од две хиљаде година и остаје извор инспирације и наде милионима људи широм света.

<Х2> Пророчанство и обећање

Од давних времена пророци су најавили долазак Месије, спаситеља који би донео спасење и откуп човечанства. Ове пророчанства су забиљежене у светим писмима и преношени из генерације у генерацију.

Једна од најпознатијих пророчанстава је Исаија, која је рекла: “Стога ће им Господ дати знак: Девица ће бити трудна и родила сина и назове га Емануел” (Исаиах 7:14). Ово пророчанство је било обећање да ће Бог послати вашег сина да буде међу нама.

<Х2> Рођење у Белему

<п> Исусово рођење се догодило у Белему, малог града у регији Јудеје. Мари, млада девица, Бог је изабрао да буде Исусово мајка. Била је заручена за Јосипа, праведни и страшан столар Богу.

Према библијском рачуну, Мари и Јосепх отпутовали су из Назарета у Белем да се региструју у попису који је наредио римски цар. Стићи у Белем, нису нашли не место за боравак, а Марија је дала Исуса у јарку окруженом животињама.

<Х3> Посета пастора и чаробњака

<п> У ноћи Исусовог рођења, група пастора који су били на пољима у близини Белема посетили су анђео, који их је најавио рођење Спаситеља. Пастири су отишли ​​у Белем и нашли бебу Исусу, како је анђео рекао.

<п> Поред пастора, постојала је и посета чаробњака или краљевских Магија, која је слиједила звезду да се борише за новорођенче. Донели су поклоне од злата, тамјана и мирове, симболизује Исусове СМРТИ, божанство и жртвом.

<Х2> Значење Исуса рођења

<п> Исусово рођење је испуњење Божјих обећања и почетак новог времена спасења и помирења с њим. Исус је дошао у свет да донесе светлост, љубав и наду да ће га сви добити. / П>

<п> Ваше рођење је подсетник да је Бог с нама, чак и у најнезбиљљивим и тешким околностима. Дошао је да нам покаже пут истине, правде и љубави и позива нас да га пратимо.

<п> Можемо ли се сетити и прославити истинско значење Исусовог рођења и нека њихова љубав и порука наде просветле наше животе и води наше кораке.